Recep ayı ibadetleri neler? Recep ayının ilk günü gecesi okunacak dualar, çekilecek tesbihler ve yapılacak ibadetler

TAKİP ET

Receb ayı, Üç Aylar'ın başlangıcı ve Haram Aylar'dan biridir. Recep Ayı'nın faziletiyle ilgili pek çok hadis bulunmaktadır. Bu mübarek ayda ibadet etmek isteyen vatandaşlar Recep Ayı ibadetlerini araştırıyor. Peki, Recep ayının ilk günü gecesi kılınacak namaz, okunacak dua ve yapılacak ibadetleri neler? İşte Recep ayı ibadetleri

Recep ayında yapılacak ibadetler nelerdir? aramaları yükselişe geçti. Üç aylar Receb, Şaban ve Ramazan aylarını kapsıyor. Recep Ayı'nın faziletiyle ilgili hadisler de çoktur. Bazı hadisi şeriflerde, "Recep’in ilk Cuma gecesinden gafil olmayasınız. Zira o gece, meleklerin “Regâip” ismini verdikleri gecedir." deniliyor. Peki Recep ayında oruç tutulur mu, hangi dualar okunur? İşte detaylar...

 

Recep ayı ibadetleri ve okunacak dualar ile çekilecek tesbihler zikirler: 2022 Üç aylar Recep ayının ilk günü gecesi kılınacak namaz nedir, okunacak dua ve yapılacak ibadetleri nelerdir?
REGAİP KANDİLİ TARİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÜÇ AYLAR ORUCU NASIL TUTULUR? - TIKLAYINIZ

ÜÇ AYLAR DUASI İÇİN TIKLAYINIZ

EN GÜZEL ÜÇ AYLAR MESAJLARI İÇİN TIKLAYINIZ

RECEP AYINDA YAPILACAK İBADETLER NELERDİR?


Recebin ilk 10 gününde okunabilir dua;

Allahümme barik lena fi recebe ve şa'ban ve belliğna ramazan vehtimlena bil-iman ve yessirlena bil-Kur'an

Daha sonra 100 kez;

Sübhanallahil-Hayyi'l-Kayyum

TEVBELERİN KABUL EDİLDİĞİ GECE


Cenâb-ı Hak, ölüm gelip çatmadan evvel tevbe edenleri, kapısından eli boş çevirmeyeceğini, Peygamber Efendimizin lisânından, şu hadîs-i kudsî ile bizlere haber veriyor:

“Kim bir hayır işlerse, ona bunun on misli vardır veya daha da artırırım. Kim bir kötülük işlerse, ona da bunun karşılığı vardır. Ya da tamamen affederim. Kim bana bir karış yaklaşırsa, Ben ona bir arşın yaklaşırım. Kim bana bir arşın yaklaşırsa, ben ona bir kulaç yaklaşırım. Kim bana yürüyerek gelirse, ben ona koşarak varırım. Kim bana hiçbir şeyi ortak koşmamak şartıyla, dünya dolusu günahla gelirse, ben kendisini o kadar mağfiretle karşılarım.” (Müslim, Zikir, 22)

Tevbe etmenin genel olarak belli bir vakti olmamakla birlikte, mübarek gün ve gecelerde, seher vakitlerinde ve namaz arkalarında yapılan tevbelerin kabul edilme umudu, diğer vakitlere göre daha yüksektir.


Recep ayı ibadetleri ve okunacak dualar ile çekilecek tesbihler zikirler: 2022 Üç aylar Recep ayının ilk günü gecesi kılınacak namaz nedir, okunacak dua ve yapılacak ibadetleri nelerdir?
Hem mübarek üç ayların ilki, hem de dört haram aydan (Receb, Zilkade, Zilhicce ve Muharrem) bir tanesi olan Receb-i Şerîf ise, tevbe ve istiğfar ayıdır. Çünkü bu aylarda dil ve gönüller temizlenerek Ramazan-ı Şerîf’in bereket ve feyizlerine hazırlanır.

“Receb ayında istiğfarı çoğaltın!” buyuran Rasûl-i Kibriyâ Efendimiz, Receb’in hilali gözüktüğünde ashâbına şöyle seslenirdi:

“Tevbe ayının hilâli gözüktü; Allah Teâlâ’ya bu ayda ilticâ eden, bu ayda O’ndan af isteyenlere müjdeler olsun.”

Şöyle buyrulur: Receb ayının her saatinde Cehennem’den azatlılar vardır. Bu ayda çokça tevbe ve istiğfarla meşgul olunmak sûretiyle, kişinin o saatlerden birine denk gelmesi ve Cehennem’den âzad olunması umulur.


Recep ayı ibadetleri ve okunacak dualar ile çekilecek tesbihler zikirler: 2022 Üç aylar Recep ayının ilk günü gecesi kılınacak namaz nedir, okunacak dua ve yapılacak ibadetleri nelerdir?

RECEP AYINDA ORUÇ TUTULUR MU?


İslam dininin kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'de Recep ayında oruç tutulmasına dair bir farz hükmü yoktur ancak oruç tutmak isteyen Müslümanlar Recep ayında da Şaban ayında da dilediği kadar nafile orucu tutabilir. Recep ayı 13 Mart gecesi sona erecek.
 

Recep ayı ibadetleri recep ayı ibadet üç aylar recep ayı oruç recep ayı duası Recep ayında yapılacak ibadetler