PTT vatandaşları çileden çıkartıyor

TAKİP ET

PTT Banka para yatıran vatandaş randevu alarak gittiği PTT Beşevler Merkez Şubesi'nden parasını çekemedi. Saatlerce bekletilmekle kalmayıp kendisine ödeme zamanı da verilmediğini söyleyen vatandaş yetkililer seslendi.

PTT’nin Bursa Beşevler Merkezi’nden parasını çekmek isteyen vatandaşlara ödeme yapılmıyor. Şubeye yatırdığı parasını çekmek için dün (04 Kasım 2020) başvurduğunu söyleyen bir vatandaş, kendisine ertesi gün saat 11.00’de ilgili miktarın ödeneceği söylediğini belirterek, “Bugün  (05 Kasım 2020) PTT Beşevler Merkez Şubesi’ne giderek paramı çekmek istedim. Ancak görevliler paramın hazır olmadığını söylediler. ‘Ne zaman hazır olur’ diye sorduğumda da, ‘Dışarıda bekleyin ve 15 dakika aralıklarla gelip sorun’ diye cevap verdiler. Saat 12.00’ye kadar 3 kez sordum, ancak görevliler paramı vermedi ve beni terslediler, başka şubelere göndediler. PTT bankacılık hizmeti yapamayacaksa neden bu işi yapmaya kalkıyor?” diye tepkisni gösterdi. Kimliğinin açıklanmasını istemeyen vatandaş yetkililere seslenerek tepkisini şöyle dile getirdi:
“Bir gün önce başvurdum ve paramı çekmek istediğimi söyledim. Söylenen saatte oradaydım. Merkezde para olmadığını söyleyip dışarıya gönderdiler. Paranın ne zaman hazır olacağını da söylemediler. 15 dakika aralık ile gelip sormamı istediler Böyle saçmalık mı olur? Saatlerce soğukta dışarıda beklettiler. ‘İsterseniz diğer merkezleri gezin belki onlarda vardır’ diyerek beni başlarından savdılar. Öğlen arası geldiğinde, 'Öğleden sonra tekrar gelin belki para gelir’ dediler. Pandeminin en yoğun yaşandığı Bursa’da müşterinin defalarca sıraya girerek kurum binasına girmek zorunda bırakılması çok ayıp. Eğer bu işi yapamacaklarsa bankacılık işinden vazgeçsinler. Ben devlet kurumu diye emamet ettiğim kendi paramı alamıyorum. Bu işin sormlulalrı b ulunasun ve gereği yapılsı. Paramı almak için beni neden bekletiyorlar? Kısacası PTT Bank, bankacılıkta sınıfta kaldı.”
.

Kargo ve posta dağıtım sorunları da çileden çıkardı
Tepkisini sürdüren vatandaş, PTT’nin kargo ve posta konusunda da kötü hizmet verdiğini söyledi. Daha önce de gönderdiği taahhütlü postanın 2 ay sonra, “Adreste kişi bulunamadı” diye kendisine iade edildiğini belirterek, “Oysa gönderdiğim adresteki firma yerindeydi. Gönderimi alıp özel bir kargo şirketi ile gönderdiğimde ertesi gün ulaştı. PTT’nin bu sorumsuzluğu beni çileden çıkartıyor. Lütfen işlerini doğru düzgün yapsınlar. Yapamıyorlarsa da bu işten vaz geçsinler. Şikâyetler dile getirildiği zaman ise pandeminin arkasına sığınıyorlar. PTT her geçen gün güven ve müşteri kaybetmeye devam ediyor” dedi.

ptt bankacılık işlemleri ptt kargo ptt bursa ptt beşevler merkez şube bursa valisi ptt genel müdürlüğü