" Prangalardan kurtulduğumuzu tüm dünya hayranlıkla izleyecek "

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz rezervi ile şunları paylaştı ' Fatih sondajı bugün 4445 km. derinliğe inererek çalışmalarını tamamlamıştır

Cumhurbaşkanı Erdoğan Karadeniz rezervi ile şunları paylaştı “ Fatih sondajı bugün 4445 km. derinliğe inererek çalışmalarını tamamlamıştır. 85 metre küp daha fazla doğalgaz eklenerek toplam 405 milyar metre küp doğalgaza ulaşılmıştır."

"Kanuni Sondaj Gemimiz, Karadeniz'deki sondaj faaliyeti için yola çıktı. Yıl sonuna kadar fiilen kuyu açmaya başlayacak" 

"Karadeniz'de keşfettiğimiz rezerv şu ana kadar en büyük hidrokarbon kaynağımızdır"

"Sondaj faaliyetlerine devam eden gemimiz 4 bin 445 metre derinliğe kadar ulaştı. Test, analiz ve detaylı mühendislik çalışmaları sonunda keşfettiğimiz rezerve 85 milyar metreküp daha ilave edildi."

"Tuna-1 kuyusunda keşfettiğimiz 405 milyar metreküplük doğal gazı burada kurulacak platform vasıtasıyla topraklarımıza ulaştıracak ve ülkemizin tamamına hizmet veren sisteme entegre edeceğiz." 

"2023 yılı hedefimiz bu gazı kullanıma açmayı planlıyoruz. Karadeniz ve Akdeniz’de alacağımız müjdelerle kaynağımızı genişleteceğiz." sözlerinden sonra Twitter'den açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak şu mesajları verdi;

"Nasiptir, nasip... Rabbim bulduracak olmasaydı aratmazdı. Milli enerji hamlesi adım adım meyvelerini verdikçe ülkemize vurulmaya çalışılan prangalardan nasıl birer birer kurtulduğumuzu tüm dünya hayranlıkla izleyecek."