PKK çöktü, tükendi

TAKİP ET

Soylu;"Bir zamanlar bin 500 kişiyle piknik yapar gibi kamp yapan PKK'nın bugün tamamı 320 kişinin altındadır"

PKK başlangıcı

PKK, Türkiye'nin doğu ve güneydoğusu, Irak'ın kuzeyi, Suriye'nin kuzeydoğusu ve İran'ın kuzeybatısını kapsayan bölgede devlet kurmayı amaçlamaktaydı.

27 Kasım 1978'de Diyarbakır'ın Lice ilçesinde bir toplantıda   "Kuruluş Bildirgesi"ni düzenler ve adını Kürdistan İşçi Partisi olarak değiştirdi. PKK, bu bildirgeyle hareket alanını genişlettiğini de ilan eder ve yeni bir safha olan şehir eylemleri metotlarını uygulamaya başlar.

Marksist, Leninist temelli ayrılıkçı bir organizasyon olması sebebiyle sağ organizasyonlarla da çatışmaya girmiştir. Bu dönemde Başkan olarak Abdullah Öcalan, Başkan yardımcısı Cemil Bayık’tır.

Mayıs 1979'de birçok örgüt mensubunun devlet güçleri tarafından yakalanması üzerine Öcalan, Haziran 1979 tarihinde Türkiye'den Suriye'ye geçmiştir. Ardından Türkiye’de bulunan üst düzey örgüt mensuplarına “etkili bir eylemle PKK’nın kamuoyuna ilan edilmesi” talimatını vermiştir. Bunun üzerine bir grup PKK mensubu, 30 Temmuz 1979 tarihinde Hilvan-Kurt başı Köyünde bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirmiş ve PKK’nın kuruluş bildirisinin sonuç bölümü olay yerine bırakılmıştır.1980-1982 arasında 300 kadar PKK'li Suriye kontrolü altında olan Lübnan'ın Bekaa Vadisi’ne yerleşmiş .  1982'de Öcalan, Mesud Barzani ile Kuzey Irak'ta kamp inşa etme ve Barzani kontrolündeki sınır bölgesinden Türkiyeye geçme üzerine bir anlaşmaya vardı.

Bebek katili yakalandı!
Abdullah Öcalan 29 Haziran 1999 tarihinde Türk Ceza Kanunu nun muhtelif maddelerinde geçen ve 125. maddesinde müeyyidesi tespit edilen "devletin birliğini bozmaya veya devletin hakimiyeti altında bulunan topraklarda bir kısmının devlet iradesinden ayırmaya kalkışmak" suçundan yargılandı. Yargılanmasına 31 Mayıs 1999'da İmralı Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde başlanan davada Öcalan, PKK örgütünü kendisinin kurduğunu, örgütü sevk ve idare ettiğini, yakalandığı ana kadar örgütün kendisinin liderliği ve komutası altında faaliyetlerini sürdürdüğünü itiraf etti.
Örgüt genellikle dağlık olan kırsal alanlarda ve yoğun kentsel alanlarda faaliyet gösterir. Dağlık arazi PKK üyeleri için mağaralarda gizleme ve askeri hava operasyonlarından saklanma avantajı sunar. PKK militanlarının bir dönem Yunanistan ve Suriye istihbarat servislerinden eğitim, öğrenim ve lojistik destek aldığı ve buralardan edindiği taktikleri eylemlerinde kullandığı belirtilmiştir.

Soylu yıllarca terörle mücadele ettiklerini belirterek sözlerine şöyle devam etti;

"Bir zamanlar bin 500 kişiyle piknik yapar gibi kamp yapan PKK'nın bugün tamamı 320 kişinin altındadır"

" 15 Temmuz'dan sonra bütün o yılların tecrübesi ve kazanımlarının üstüne yepyeni bir stratejiyle yeni nesil bir gayret ortaya koyduklarının altını çizdi. Soylu, "Bir zamanlar bin 500 kişiyle piknik yapar gibi kamp yapan PKK'nın bugün tamamı 320 kişinin altındadır. PKK'nın bugün kolunu kaldıracak hali söz konusu değildir. Eren Bülbül enselerindedir. Kandil'deki o ahlaksızın söylediklerinin hiçbirinin hükmü yoktur. Bir yandan devletin eli bir yandan Diyarbakır ailelerinin eli, Kandil'in iki yakasına sarılmıştır. Yılda 5 bin kişi katılırdı. Geçen yıl sadece 52 kişi katılmıştır. Hiç merak etmesinler kandırdıkları, kaçırdıkları o 52 kişiyi de geç olmadan onlardan kurtaracağız. Türkiye bugün DEAŞ ile DHKP-C ile FETÖ ile kıyasıya bir mücadele halindedir. Sol örgütlerin kırsal kadroları bugün tamamen tasfiye edilmiştir. Etkinlikleri bitmiştir. Bir iki kişi ya vardır ya yoktur. Zaten onlar da Avrupa'ya kaçma telaşındadır. Çünkü hamileri ağababaları oradadır. Sosyal medyadaki hezeyanlarına bakmayın. FETÖ 'nün de bugün eli ayağı kesilmiştir. Operasyonlarımız nefes aldırmadan devam etmektedir. Bunları sürekli anlattığımız için belki birileri kanıksamış olabilir. Belki bugün gelinen noktayı çok önemsemiyor olabilir. Öyleyse onları rahatsız edecek bir şey söyleyeyim. Türkiye bugünlere Demirtaş'ın talimatını verdiği çukur-barikat eylemlerini bastırıp da gelmiştir. Yıllardır PKK'ya peşkeş çektikleri belediyeleri tekrar vatandaşın hizmetine vermiş de gelmiştir. Darbecilerden gelecek haberi televizyon başında bekleyerek değil meydanlarda, sokaklarda, köprülerde ve gazi mekanda şehitler vererek gelmiştir. Türkiye bugünlere üniversiteleri tahrik ederek polise hakaret eden, sloganlara alkış tutarak değil kanunu, hukuku üstün tutarak gelmiştir. Birilerinin kulağına küpe olsun, Türkiye bugünlere demokrasiyi sabotaj edecek değil, demokrasiye inanarak, kendi iradesiyle, yüzde 52 oy vererek seçtiği yerli ve milli bir liderle sözde değil gerçek, meşru ve tüm dünyanın saygı duyduğu bir hukukun karşısında, milletin karşısında herkes haddini bilmelidir. Bizler bu liderle gelmiştir. Kimse kusura bakmasın, demokrasinin karşısında, değerlerimizi çiğnetmeyiz. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin demokrasisini, millet iradesini savunmak için şehit düşmüş evlatlarımızın hakkını da hiç kimsenin pespaye siyasetine ölçüsüz laflarına alet etmeyiz" şeklinde konuştu.

"Şehitlerin acısının hala taze ve her zaman da öyle kalacağını anımsatan Soylu, "Ama biz de bir söz vardır. Yiğit düştüğü yerden kalkar."

2020 yılında 1031 terörist etkisiz hale getirildi!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB), 2020 yılında icra edilen operasyonlarda 98'i son bir ayda olmak üzere bugüne kadar 1031 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK), ülkenin ve milletin güvenliğini sağlamak maksadıyla, yurt içinde ve yurt dışında PKK/KCK/PYD-YPG başta olmak üzere DEAŞ dahil terör örgütlerine karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürdürüyor, PKK/KCK terör örgütü mensuplarının, yurt içine geçişini kısıtlamak, yurt içinde/dışında barınmasını engellemek ve eylem kabiliyetini yok etmek amacıyla dönem içerisinde 3'ü büyük, 16'sı orta çaplı olmak üzere toplam 19 operasyon gerçekleştirildiğini bildirildi.
 "İcra edilen operasyonlarda 98'i son bir ayda olmak üzere, 2020 yılı içerisinde 1031 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Ayrıca teröristler tarafından kullanılan 124 silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo bulunarak kullanılamaz hale getirilmiş, 105 EYP tespit edilerek imha edilmiştir. Terör örgütleriyle mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecektir." dedi.