Petrol Ofisi, BP Türkiye'nin akaryakıt operasyonlarını satın alıyor

TAKİP ET

Türkiye'den çekilen şirketlere bir yenisi daha ekleniyor. 1954 yılından bu yana ülkemizde faaliyet gösteren BP, operasyonlarını sonlandırıyor. Şirket, akaryakıt operasyonlarını satın almak üzere Petrol Ofisi ile hisse alım sözleşmesi imzaladığını duyurdu.

Tam 69 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteren BP, neden çekilme kararı aldı şu an için belirsiz. Ancak artan enflasyonun işletmelerin maliyetini ciddi oranda artırdığı ve alım gücünü düşürdüğü bilinen bir gerçek. Muhtemelen ülkemizden çekilen diğer şirketler gibi BP’nin de motivasyonu benzer.

En son 31 Aralık 2022’de güncellenene verilere göre BP, Türkiye genelinde 1.400’den fazla akaryakıt istasyonuna sahip. Akaryakıt istasyonları, yakıt satışı, araç yıkama, lastik değişimi ve akaryakıt dışı ürün satışı gibi hizmetler sunuyor. Bunlardan kaçının Petrol Ofisi tarafından alınacağı ve ne kadar ödeneceği de belirsiz.

Ne yazıKonuyla ilgili Petrol Ofisi’nin çatı şirketi Vitol Yönetim Kurulu Üyesi Chris Bake şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye enerji sektörünün milli gururu Petrol Ofisi Grubu’nun daha da güçlenmesini sağlayacak bu adımı atmaktan son derece mutluyuz. Genç ve dinamik nüfusu ve büyüme potansiyeliyle Türkiye’nin geleceğine olan güvenimiz tam” ifadelerini kullandı. Petrol Ofisi Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Abbasoğlu da “Pazardaki gücümüzü daha da pekiştirecek bu heyecan verici buluşmayı ve yeni ekip arkadaşlarımızın aramıza katılmasını sabırsızlıkla bekliyoruz.”

bp türkiye bp türkiyeden çekiliyor bp türkiye petrol ofisi bp türkiyeden çekildi bp türkiye kimin