'Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde 4 kahraman askerimiz şehit oldu'

TAKİP ET

Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından açılan taciz atışı sonucu 3 asker şehit oldu, 2 asker yaralandı. Aynı bölgede görev yapan 1 asker de yıldırım düşmesi sonucu şehit oldu. Milli Savunma Bakanı Akar, Kara Kuvvetleri Harekat Merkezi'nde toplantı gerçekleştirdi.

Kuzey Irak'ta Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde şehit düşen P. Söz. Er Hakan Köroğlu (Afyonkarahisar) ve Mehmet Demir (Adıyaman); P. Uzm. Çvş. Eyüp Uğurlu (Gaziantep) ve Mustafa Işık (Konya) vefat etmiştir.

 

Hain saldırı sonucu şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Eyyüp Uğurlu'nun acı haberi Gaziantep'in Şehitkamil ilçesi Seyrantepe Mahallesi'nde yaşayan ailesine ulaştırıldı.

Yakınları gözyaşı döktü, baba evine Türk bayrakları asıldı
Küçük yaşta annesini kaybettiği öğrenilen şehidin acı haberini alan baba Cemal Uğurlu ve diğer yakınları gözyaşı dökerek feryat etti. Acı haberin ardından şehidin evinin bulunduğu apartman ve siteye Türk bayrakları asıldı. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun 8 kardeşi olduğu öğrenildi. Şehit Eyyüp Uğurlu'nun yarın Gaziantep'te düzenlenecek törenin ardından son yolculuğuna uğurlanması bekleniyor.

Şehitlerden Adıyaman nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Mehmet Demir'in acı haberi, Besni ilçesinin Suvarlı Beldesine bağlı Pınarbaşı köyündeki ailesine verildi. Latif ve Nergis Demir'in 1'i kız, 3'ü erkek 4 çocuğundan en büyüğü olan şehidin 3 ay önce göreve başladığı belirtildi. Şehidin düzenlenecek törenin ardından Pınarbaşı köyünde toprağa verileceği öğrenildi.

Pençe Kilit Operasyonu bölgesinde yıldırım düşmesi sonucu şehit olan Konyalı Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık’ın ailesine acı haber ulaştı.

Pençe Kilit Operasyonu'nda görev alan Piyade Uzman Çavuş Mustafa Işık yıldırım düşmesi sonucu yaralandı. Mustafa Işık kurtarılamayarak şehit oldu. Şehidin Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Ketenli Mahallesi'nde bulunan ailesine acı haberi Seydişehir Kaymakamı Deniz Pişkin verdi. Şehit evine Türk bayrağı asılırken, Mustafa Işık’ın geçen yıl evlendiği ve yakın zaman önce baba olduğu öğrenildi.

Afyonkarahisar'ın Başmakçı ilçesi nüfusuna kayıtlı Piyade Sözleşmeli Er Hakan Köroğlu, Irak'ın kuzeyinde teröristlerle girilen çatışmada şehit düştü. Şehidin şehadet haberini ailesine Başmakçı Kaymakamı Burak Yaylacı, Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Personeli Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı verdi. Şehidin evinin önüne Türk bayrağı asıldı.

MSB'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik operasyonların hem Irak'ın kuzeyinde hem de Suriye'nin kuzeyinde aralıksız devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, "10'u Irak'ın kuzeyinde, 12'si de Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere dün ve bugün toplam 22 terörist daha etkisiz hale getirildi. Nerede olurlarsa olsunlar şehitlerimizin hesabını bu alçaklardan soruyoruz ve sormaya da devam edeceğiz. Şehitlerimize saygı ve rahmetle." ifadelerine yer verildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medyadan başsağlığı dileklerini bildirdi;

Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde düzenlenen operasyonda P. Söz. Er Hakan Köroğlu ile Mehmet Demir, P. Uzm. Çvş. Mustafa Işık ile Eyüp Uğurlu şehit düştü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman ordumuza ve milletimize başsağlığı diliyorum. Aziz evlatlarımızın mekânı cennet olsun.

 

 

şehitler Pençe-Kilit 4 asker 4 şehit