Özhaseki'den Ayhan Salman açıklaması

TAKİP ET

Bursa'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Bursa AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman'ın görevi bırakma kararıyla ilgili gelen soruyu cevapladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Bursa'da yapılacak kongreyi değerlendirerek, "Bizde işler istişare ile olur. Mevcut başkanımızla istişare sonucu böyle bir karar aldık, 'hayırlı olsun' demekten başka bir şey diyemeyiz" dedi.

Bir dizi ziyaret için Bursa'da bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki, Ak Parti İl Başkanlığında düzenlediği basın açıklaması sonrası dün il kongresinde aday olmayacağını açıklayan Ayhan Salman ile ilgili gelen soruyu cevapladı.

Özhaseki, AK Parti'de her kararın istişare ile alındığını ve herkesin fikrini açıkça beyan ettiğini belirterek, "Bu işlerde emin olun sıfat çok da önemli değil. Belki bazı insanlar başkanlık gibi vekillik gibi, bakanlık gibi görevlere geriden bakarak, hayıflanarak ben olsam şu olsa gibi hesaplar yapabilirler. Ama biz bir dava partisiyiz. Bizim tarihe, medeniyete karşı bir sorumluluğumuz var. Bizim bu millete karşı bir sorumluluğumuz var. Burada biz ferri davranamayız. Gerek il başkanımız gerekse ekibini şimdiye kadar hep takdir ettik. seçim öncesi de beraber çok istişarelerde bulunduk. Yakından tanıyorum. Yaptıklarını biliyorum. Yapılan istişarelerle ve kendisiyle de görüşülerek böyle bir karar alındı. bu karar hayırlı olsun demekten başka bir şey demek bize düşmez. Kulis bilgileri dediğimiz şeylerin çoğu bazı arkadaşlarımızın yönlendirmek için söylediği bir kısım insanlarında inanıp arkasına düştüğü bilgilerdir. Ama insanlar bir şeylere inanmak istiyorsa ona da yapacak bir şey kalmaz." dedi.

Tarihimizde büyük ağabeyin kardeşine tahtı teslim ettiğini ve böyle bir anlayıştan geleyoruz diyen Özhaseki, "Böyle bir gelenekten geliyoruz. Değerli il başkanımızın da gönül rahatlığı içerisinde arkadaşlarıyla birlikte görevi teslim edeceğini, daha sonrasında da verilecek bir sürü hayırlı görevleri alıp götüreceğine inanıyorum. biz kendimizi vazie eri gibi görüyoruz ve davamıza hizmet ettiğimize inanıyoruz. Bugün de bir görevim var hakkıyla onu yapmaya çalışıyorum. Biz böyle bakıyoruz. O yüzden de dıyarıdan söylenenlerin çok kıymeti yok " diye konuştu. 

ak parti buras ayhan salman mehmet özhaseki