ÖSYM" Deprem bölgesindeki 4 ilde bazı sınavlar yapılmayacak"

TAKİP ET

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, 'Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik' dedi.

Deprem bölgesindeki illerde yerinde inceleme yapan ÖSYM Başkanlığı, Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerinde yapılan incelemeler sonucu MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının bu illerde yapılamayacağına Yönetim Kurulu olarak karar verdi.

Alınan karar ile ilgili açıklama yapan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, “Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerimizde incelemelerde bulunduk. Deprem Bölgesi il ve ilçelerindeki yetkililerle yaptığımız toplantılar ve bölgedeki yerinde incelemeler sonrasında Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya illerimiz ile bu illere bağlı ilçelerimizde MSÜ, YÖKDİL/1, YDS/1 ve TUS/1 sınavlarının yapılmamasına karar verdik” dedi.

Ersoy, “Adıyaman, Hatay, Kahramanmaraş ve Malatya sınav merkezlerinde sınava girmek için tercihte bulunan adaylarımız; MSÜ sınavı için 1-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YÖKDİL/1 sınavı için 2-6 Mart 2023 tarihleri arasında, YDS/1 sınavı için 8-9 Mart 2023 tarihleri arasında, TUS/1 sınavı için 1-8 Mart 2023 tarihleri arasında geç başvuru yapabilecektir. Bu illerde sınavların yapılamaması nedeniyle; daha önce bu illeri sınav merkezi olarak seçen adaylarımız, sınav merkezlerini değiştirmek zorunda olup Türkiye'deki diğer merkezlerden istediklerini sınav merkezi olarak seçebilecekler” diye konuştu.

Sağlıklı sınav uygulamaları yapmaya gayret ettiklerini kaydeden Ersoy, önceliklerinin sınav adayları ve görevlilerinin güvenliği olduğunu, bölgede yaşayanların mağduriyet yaşamaması için gayret gösterdiklerini ifade etti.

Öte yandan bu 4 sınava başvuran adaylar, ÖSYM aday işlemleri sisteminden (https://ais.osym.gov.tr) ve mobil uygulamasından sınav merkezi tercihlerini yenileyebilecekler.
Adaylar, sınavlarla ilgili değişiklik ve düzenlemeleri ÖSYM web sitesinden takip edebilecek.

KPSS BAŞVURU TARİHLERİ AÇIKLANDI MI? 

KPSS başvuru tarihleri henüz yayımlanmadı. Ancak KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi, ÖABT sınav başvuruları geçtiğimiz yıl 24 Mayıs-6 Haziran tarihleri arasında alınmıştı.

Geri çekilen sınav takviminde ise bu sene KPSS Lisans sınavı için başvuruların 16-29 Mayıs 2023 tarihlerinde ve KPSS Lisans sınavı için geç başvurusunun ise 6-7 Haziran 2023 tarihlerinde alınacağı açıklanmıştı.

Bu sene de KPSS başvurularının Mayıs ayında başlayacağı tahmin ediliyor.

ÖSYM SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

 

 ÖSYM, Kasım ayında yayınladığı sınav uygulama takvimini geri çekmişti. Kahramanmaraş’ta yaşanan depremin ardından bazı sınav ve başvuru tarihlerinde değişikliğe gidildi.

YKS, KPSS ve DGS sınav tarihleri henüz açıklanmadı. Konuyla ilgili çalışmalar sürüyor. ÖSYM’den yapılan açıklamada “ Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.” ifadeleri kullanıldı.

AÇIKLANAN SINAV TARİHLERİ

 

Elektronik Yabancı Dil Sınavı (e-YDS 2023/2 İngilizce) 4 Mart 2023 saat 13:45

Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı 2023-YÖKDİL/1 26 Mart 2023

Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 2 Nisan 2023

Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı 2023-YDS/1 9 Nisan 2023

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı 2023-TUS 1. Dönem 15 Nisan 2023

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1) 16 Nisan 2023

ösym ösym giriş ösym ais ösym sınav takvimi ösym başvuru 4 ilde sınavlar yapılmayacak 4 ilde hangi sınavlar yapılmayacak hangi illerde ösym sınavları yapılmayacak