Osmangazi'de Gönüllüler Uludağ İçin El Ele Verdi

TAKİP ET

Osmangazi Belediyesi, Dünya Temizlik Günü dolayısıyla gönüllüleriyle birlikte Uludağ Sarıalan'da gerçekleştirdiği çevre temizliğiyle doğal alanların korunmasına yönelik toplumsal duyarlılığa dikkat çekti.

Çevre kirliliği ve atık yönetimi konusunda küresel farkındalık oluşturmak amacıyla her yıl eylül ayının üçüncü haftasında düzenlenen dünyanın en büyük sivil çevre hareketlerinden biri olan Dünya Temizlik Günü kapsamında Osmangazi Belediyesi, Uludağ’da anlamlı bir duyarlılığa imza attı. Osmangazi Belediyesi Personel A.Ş. ve Osmangazi Kent Konseyi iş birliğinde düzenlenen etkinlikte, kurumsal çevre gönüllüleri ve ailelerin katılımıyla Uludağ Sarıalan mevkiindeki geniş bir alan çöplerden arındırıldı. “Dünya Bizim, Uludağ Bizim” sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikte gönüllüler, doğanın korunmasının yalnızca bugünün değil, gelecek nesillerin de sorumluluğu olduğuna dikkat çekti. Osmangazi Belediyesi Taş Konak Tesisleri’nde bir araya gelerek Uludağ’ın doğal güzelliklerinin korunması için büyük bir özveriyle çalışan gönüllüler, doğada uzun süre kalması halinde çevreye ve canlı yaşamına zarar verebilecek atıkları tek tek toplayarak bölgenin temizlenmesine katkı sağladı.

“Osmangazili Vatandaşlarımızın Desteklerini Bekliyoruz”

Çevre ve doğanın korunmasına yönelik çalışmaların önemine dikkat çeken Osmangazi Belediyesi Personel A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı İsmail Yiğit, “Özellikle çevre ve doğa ile ilgili yapılan organizasyonlarda Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’ın hassasiyetini biliyoruz. Bu konuda da tüm Osmangazili vatandaşlarımızın daha duyarlı hale gelmesi noktasında desteklerini bekliyoruz. Elbette bu tür etkinlikler hem çocuklarımızın hem geleceğimizin korunması ve sosyalleşmesi anlamında da çok önemli olacaktır. Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğaya sahip çıkmanın ortak bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Osmangazi Kent Konseyi Genel Sekreteri Mutlu Çınar da, tüm katılımcılara teşekkürlerini ileterek, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın verdiği desteklerle çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.