Oğuzhan Koç kimdir? Oğuzhan koç aslen nereli, kaç yaşında? İşte Oğuzhan Koç'un biygrafisi...

TAKİP ET

Bugün doğum günü olan Oğuzhan Koç'un biyografisi internet kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Araştırılan Oğuzhan Koç kimdir? Oğuzhan Koç kaç yaşında? Oğuzhan Koç nereli? sorulanının cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Oğuzhan Koç'un biyografisi...

Bugün doğum günü olan Oğuzhan Koç'un biyografisi internet kullanıcıları tarafından en çok merak edilen konular arasında yer aldı. Araştırılan Oğuzhan Koç kimdir? Oğuzhan Koç kaç yaşında? Oğuzhan Koç nereli? sorulanının cevabını haberimizde bulabilirsiniz. İşte Oğuzhan Koç'un biyografisi...

13 Mayıs 1985'te Erzincan'ın Refahiye ilçesinde Bahattin ve Kıymet Koç çiftinin ikinci erkek çocukları olarak dünyaya gelen Oğuzhan Koç, 13 Mart 1992 tarihinde yaşanan Erzincan depreminin ardından ailesiyle birllikte Bursa‘ya taşındı. Bursa'dayken müzik eğitimi almak isteyen Oğuzhan Koç, girdiği Ali Cengiz Çelenk Korosu’nun sınavlarını kazandı.

Oğuzhan Koç, 8 yaşında Bursa Devlet konservatuarı hocalarından müzik eğitimi almaya başlamış ve 16 yaşına kadar devam etmiştir. İlkokuldan sonra Gazi Anadolu Lisesi’ne girmiş, lisede hem müzik hem de tiyatro ile ilgilenmiştir. Oğuzhan Koç bu yıllarda hala yakın arkadaşı ve birlikte projelerine devam ettiği Eser Yenenler ile arkadaş olmuştur.

Lise eğitiminin ardından  bir yıl Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’ne devam etmiş, sonrasında bu bölümde okumak istemediğine karar vererek 2005 yılında İstanbul’da arkadaşı Eser Yenenler’in yanına yerleşmiştir.

İstanbul’a taşınmasının ardından amatör müzik grubu kurarak çeşitli yerlerde sahne almış ve İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü’ne girmiştir.
2007'nin Ağustos ayında BKM’ye katılmış, 2009 yılında Yılmaz Erdoğan’ın filmi Neşeli Hayatlar’da yer almıştır. Sonrasında fenomen haline gelen “Çok Güzel Hareketler Bunlar” komedi programında hem oyunlar yazdı hem de oyuncu olarak yer almıştır.
Bu sırada müzikal çalışmalarını da sürdüren Oğuzhan Koç, yazdığı ve bestelediği olan “Gül ki Sevgilim” adlı şarkıyı Ferhat Göçer’e vermiştir.
2009 yılındaki Gülben Ergen‘in “Uzun Yol Şarkıları” albümündeki “Giden Günlerim Oldu” şarkısı da Oğuzhan Koç’a aittir.
Oğuzhan Koç, Star TV’de 2013 Mayıs ayında Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile beraber 3+1 isimli gece şova başlamıştır. Proğramı Acun Ilıcalı‘nın satın almasıyla 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren “3 Adam” adıyla devam etmekteydi. Ancak Oğuzhan Koç, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak, 3 Adam Yapım isimli yapım şirketi kurdular ve programa bir süre ara verdiklerini açıkladılar.
Oğuzhan Koç, BKM’de tanıştığı kendisi gibi oyuncu Zeynep Koçak ile olan 8 yıllık ilişkisini 2015 yılında bitirmiştir.
Oğuzhan Koç, “O Ses Çocuklar” programında Burak Kut ve Hadise ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

Ödülleri:


2011 - 17. Kral Müzik Ödülleri, En İyi Film Müziği - Çok Filim Hareketler Bunlar

Albümleri:

2013 - Ben Hala Rüyada

Filmleri:

2018 - Yol Arkadaşım 2
2017 - Yol Arkadaşım
2017 - Doru (Seyis 2)(Sinema Filmi)
2016 - Fırıldak Ailesi Orta Dünya (Seslendirme)(Sinema Filmi)
2016 - 3 Adam Fazla Gurur Kalbe Vurur (TV Dizisi)
2015 - Bana Baba Dedi Bana Baba Dedi (Kaan) (TV Dizisi)
2010 - Çok Filim Hareketler Bunlar
2009 - Neşeli Hayat Neşeli Hayat (Timur) (Sinema Filmi)
2008 - 2010 - Çok Güzel Hareketler Bunlar (TV Dizisi)