Netflix en İyi flimlerin listesini yayınladı

TAKİP ET

internet bağlantılı binlerce cihazda ödüllü diziler, filmler, animeler, belgeseller ve daha fazlasını içeren geniş bir arşiv sunan bir yayın hizmeti olan Netflix en İyi flimlerin listesini yayınladı. Ancak Netflix CEO'suna göre Güney Kore yapımı 'Squid Game' yakında listeleri alt üst edebilir.

Hangi yapımın ne kadar izlendiği  hakkında gerçekçi araştırmalarla listeler hazırlayan Netflix  çevrimiçi dizi- film platformu  iki tane en'ler listesi paylaştı. Netflix'in CEO'su Ted Sarantos, platformun en çok izlenen yapımlarına dair bugüne kadarki en kapsamlı tabloyu sundu.

Vox Media'nın Code Konferansı'nda konuşan ve izlenme verilerinin 'büyük bir kara kutu' olduğunu, piyasaya karşı daha şeffaf olmaya çalıştıklarını söyleyen Sarantos iki farklı liste paylaştı.

Listelerden ilki dizi veya filmin yayınlanma tarihinden itibaren ilk 28 gün içinde kaç hesap tarafından, ikincisinde de bu yapımların yine ilk 28 gün içinde ne kadar süre izlendiğini ortaya koyuyor. Şirketin ölçümleri herhangi bir yapımın en az iki dakika süreyle izlenmesini temel alıyor.

Dizilerde ikinci sezonu gelecek yıl yayınlanacak 'Bridgerton'  her iki listede de ilk sırada yer aldı. Filmler kategorisinde ise ilk listede 'Extraction', ikinci listede 'Bird Box' birinciliği kaptı.

 

Kaynak: Sputnık Türkiye

netflix netflix dizileri netflix filmleri netflix üyelik netflix fiyat netflix en iyi flimler