Muharrem İnce'den CHP'ye sert eleştiri

TAKİP ET

Muharrem İnce, "Memleket Hareketi" kadrosunu tanıttığı toplantıda CHP hakkında, "Her hafta yeni bir skandal olan partide siyaset yapmaya mecbur muyum ben" dedi.

Memleket Hareketi’ni kuran CHP’li Muharrem İnce, CHP’de parti yönetimine sert eleştirilerde bulundu. İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında çalışma arkadaşlarını tanıtan Muharrem İnce, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce, 2 ayda 46 ili gezdiklerini belirterek genel merkezde oturarak siyaset yapma devrinin bittiğini söyledi. CHP Parti yönetimi hakkında da, sert ifadeler kullanan İnce, “Ortada bir umut yok. Milletin derdine derman yok. Böyle bir ortamda ana muhalefet partisinin oyunun yüzde 60 olması lazım. Muhalefet milletin derdiyle uğraşmak yerine, kendi iç sorunlarıyla uğraşıyor. Ülkesinin ve partisinin kurucusunun adını mı kullanacak, soyadını mı kullanacak tartışması yapılıyor” dedi.  

Basın toplantısında oy böldüğü iddialarına da sert cevap verdi. Muharrem İnce, yüzde 50+1’de oy bölme işlemi olmayacağını söyledi. Bunu söyleyenleri; ya art niyetli ya da dört işlemi bilmemekle suçlayan İnce, “Biz mecbur muyuz her hafta bir skandal olan partide siyaset yapmaya? ‘Atatürk’ diyemeyeceksin, ‘Gazi Mustafa Kemal derim’ diyeceksin, sonra da en büyük örgütün başında duracaksın. Seninle siyaset yapamam ben, ayrılırım, mecbur muyum?” dedi. İnce parti kurup kurmayacağıyla ilgili soruyada, “Parti kurmak çok kolay. Türkiye’de 92 tane siyasi parti var. Biz milleti dinliyoruz. Millet kur derse kurarız. Ama artık genel merkeze kapanıp siyaset yapma dönemi bitti.” diye konuştu. Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacağı yönündeki soruya da İnce, “Şu an Cumhurbaşkanı adayı kimse olamaz. Bizim derdimiz memleket” dedi.

 
İşte Muharrem İnce'nin açıklamasından satır başları;
“Sosyal adalet, planlı kalkınma istiyoruz. Yolsuzlukla top yekûn müdahale istiyoruz. Kamuda adaletli bir ücret dağılımı yapıyoruz. İşçilerin ve memurların temsiliyetinin arttığı toplu sözleşme istiyoruz. Tüm kamu kurumlarından güvenilir vergi istiyoruz. Yapacağız ve başaracağız. Bir ekmek bir kap su yetmez, hayvanı can kabul eden saygı gösteren bir düzenleme istiyoruz. Yapacağız ve başaracağız. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulanmadığı, uygulayanlara cezaların verildiği bir düzenleme istiyoruz. Esnaf ve sanatkarlar için adil bir rekabet ortamı istiyoruz. Kindar değil, kardeşce yaşamayı isteyen bir nesil istiyoruz. Gerçekleri saklayan değil, ortaya çıkaran bir basın istiyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği istiyoruz. Köy okullarının yeniden açılmasını istiyoruz ve açacağız. Okulları öğretmenlerle buluşturmak istiyoruz. Çocuklara en az bir dil öğretmek istiyoruz.Bilişime ulaşmakta yasakların kalktığı ucuz ve hızlı istiyoruz. Yurt dışında yaşama hayali değil, ülke içinde yaşamak isteyen bir nesil istiyruz. Yapacağız ve başaracağız.'Tam bağımsız bir Türkiye istiyoruz. Başaracağız' diyen İnce ekibindeki isimleri tek tek açıkladı.
Muharrem İnce’nin açıkladığı kurucular kurulu şöyle:

Ahmet Özalp (siyaset bilimi profesörü)

Ali Rıza Büyükuslu (işletme profesörü eski rektör)

Ali Tunçcan (uçak mühendisi)

Alper Karaoğlan (tıp profesörü)

Ayber Yağız (endüstriyel tasarımcı)

Ayşe Özsoya Sarıkamışlı (avukat)

Aykut Demiray (bankacı)

Barış Tuzlumbay (tıp profesörü)

Berk Hacıgüzeller (finansal danışman)

Berna Bütüner Karadeniz (siyaset bilimci)

Bilin Neyaptı (iktisat doçenti)

Burak Hasar (diş hekimi)

Cüneyt Oğuz (yatırım bankacısı iş insanı)

Çiğdem Bayraktar Ör (yazar yayıncı)

Ebru Arıkan (iş insanı eğitimci)

Erkin Şahinöz (FED eski ekonomisti, toplum bilimci)

Gürbüz Evren (kalkınma uzmanı)

Hüseyin Baraner (turizmci)

Hüseyin Ercüment Değer (avukat)

İlhan Düzyürek (yönetici)

İlkay Yıldırım (ekonomist sanayici)

İpek Özkal (siyasal bilgiler doçenti)

Mehmet Kazancıoğlu (makine mühendisi yatırım danışmanı)

Mert Ünlü (ihracatçı)

Meryem Şengül Kalap (gazeteci yapımcı)

Muharrem Yıldız (eğitimci öğretim görevlisi)

Muharrem İnce (fizik öğretmeni, eski milletvekili)

Osman Kurtuluş (travmatoloji uzmanı)

Osman Serkan İleri (doktor öğretim üyesi inşaat mühendisi)

Özgür Serkan Yılmaz (üst düzey yönetici)

Serkan Yahşi (inşaat mühendisi)

Serkan Ufuk Akgün (sanayici)

Sibel Aracı (psikiyatrist)

Tolga Yüce (oyuncu yönetmen yapımcı)

Yağız Elver (akademisyen)

Zeynep Hazal Tulgar (üniversite öğrencisi)  
 
 

muharrem ince memleket hareketi chp gündem