Mudanya Belediye Başkanının duyarlılık şovuna Bursalılardan tepki!

TAKİP ET

Bursa'nın gözbebeği Mudanya'nın zeytinlik alanlarını bir bir imara kurban eden CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 'Zeytinime dokunma' eylemine katıldı. Oysa Türkyılmaz , görev süresince 612 adet zeytinliğin vasfını değiştirerek arsaya çevirirken, 107 parsele mahkeme kararlarını hiçe sayarak konut izni verdi.

Zeytin ve zeytinlik arazileriyle ünlü Mudanya'da, tam 612 zeytinliği vasıf değişikliği yaparak arsaya çeviren, ve 107 parsele mahkeme kararlarını hiçe sayarak konut izni veren Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir yandan zeytinlik katliamlarına devam ederken, diğer yandan da kentte geçtiğimiz gün düzenlenen, "zeytinliğime dokunma" isimli eyleme katılarak en ön safta boy gösterdi. CHP'li Başkanı ön sıralarda gören Bursalılar adeta şaşkına döndü.

DUYARLILIK ŞOVUNA BAŞLADI

CHP Mudanya İlçe Başkanlığının düzenlediği ve Cumhuriyet Halk Partisi Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç'un da katıldığı "Zeytinime Dokunma" pankartlı basın açıklamasına katıldı.



 Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptığı açıklamada, "Sadece Mudanya'mızda değil ülkemizin her karışındaki zeytinliklerin, madencilik faaliyetlerine kurban edilmesi kabul edilemez!
O ağaçların ve her birinin, dallarındaki kuşların, böceklerin, gölgesindeki bitkilerin yaşam hakkı için bu yanlış karardan bir önce dönülmesini istiyoruz" diyerek şova başladı.

SABAH

hayri türkyılmaz hayri türkyılmaz hangi parti mudanya mudanya zeytinlik