Mucize kurtuluşlar devam ediyor; Gaziantep'te 9 yaşındaki Semih 155. saatte sağ kurtarıldı

TAKİP ET

Gaziantep'te 9 yaşındaki Semih depremin 155. saatinde sağ olarak kurtarıldı Ekiplerin 'Ne istiyorsun' sorusuna 'Markete gitmek istiyorum, telefon almak istiyorum' dedi

 Gaziantep'in Nurdağı ilçesindeki bir binanın enkazı altında kalan 9 yaşındaki Semih Ege, depremin 155. saatinde sağ olarak kurtarıldı.
Depremin 7. gününde güzel haberler gelmeye devam ediyor. Gaziantep’in Nurdağı İlçesi, Başpınar Mahallesi Dede Korkut Caddesi Gündüz Kaya Apartmanı enkazından ses geldiğini tespit eden ekipler çalışmalarını yoğunlaştırdı. Adeta iğne ile kuyu kazan Zeytinburnu Belediyesi ZAK Arama Kurtarma Ekipleri, 9 yaşındaki Semih Ege'ye ulaştı. Bu dakikadan sonra Semih'in kurtarılması için adeta zamanla yarışıldı. Enkaz alanına gelen sağlık ekipler Semih Ege'ye damar yolu açarak serum bağladı. Semih Ege, ekiplerin başarılı çalışmasıyla depremin 155. saatinde enkazdan sağ olarak çıkartıldı.Semih Ege ailesiyle beraber depreme yakalanmıştı.


Arama kurtarma ekiplerinin sevinç çığlıkları arasında çıkartılan Semih Ege ekiplerin “Ne istiyorsun” sorusu üzerinde “Markete gitmek istiyorum, telefon almak istiyorum” şeklinde cevap verdiği öğrenildi. Semih Ege ambülansla hastaneye kaldırıldı.

155. saat

Hatay'da depremin 155'inci saatinde umutlar yeşermeye devam ediyor. 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu, enkazdan sağ olarak çıkarıldı.

Deprem bölgesinde arama kurtarma çalışmaları umutla devam ediyor. Hatay'ın Defne ilçesinde Sümerler Apartmanında seslerin duyulması üzerine Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri çalışmalarını bölgede yoğunlaştırdı. Enkazın altında kalan 34 yaşındaki Tolga Fakıoğlu ile temas kuran ekipler, depremzedeyi sağ olarak çıkardı. Yaşam koridoru oluşturularak ambulansa alınan adam, hastaneye yetiştirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın da bölgede çalışmaları yerinde takip etti.

semih ege kurtuldu tolga fakıoğlu kurtuldu