Gelecek yılın asgari ücret zammı gündemde.

TAKİP ET

Ekonomist Muhammet Bayram'dan Gelecek Yılın Asgari Ücret Tahmini: 'Minimum 15 bin TL'den başlayacak'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan,  dün gelecek yılın asgari ücret zammına dair önemli açıklamalarda bulunmuştu. Işıkhan, enflasyonun getirdiği yükü azaltmanın ortak hedefleri olduğunu belirterek, "Dolayısıyla yıl sonunda asgari ücrette bu yükü hafifletmek adına önemli bir gündemimiz olduğunu paylaşmak isterim" ifadelerini kullanmıştı.

Milliyet'in haberine göre, ekonomist Muhammet Bayram da asgari ücretin gelecek yıl ne kadar olabileceğine ilişkin tahminlerini paylaştı. Bayram, asgari ücretin belirlenirken sadece enflasyon artışının dikkate alınmadığını, aynı zamanda geçim endeksleri, işverenlerin rekabet koşulları, fiyatlamalar ve sigorta prim yükleri gibi faktörlerin göz önüne alındığını vurguladı. Ayrıca Türk-İş'in açlık ve yoksulluk sınırlarının da bu değerlendirmelerde etkili olduğunu belirtti. Açlık sınırının 14 bin TL seviyesinde, yoksulluk sınırının ise 40 bin TL seviyesine çıktığını ifade etti.

Bayram, tahminlerine dair şunları ekledi: "Ben en az yüzde 40-45'lik bir artışın olacağını düşünüyorum. Minimum 15 bin TL'den başlayacak bir asgari ücret tahmin ediyorum. Ayrıca bölgesel asgari ücretlerin tartışılacağını, asgari ücretli çalışanların sigorta primlerinin azaltılması, vergisel adaletsizliklerin giderilmesi ve çalışanların vergilerinin sabitlenmesi gibi konuların da önemli başlıklar arasında yer alacağını söyleyebilirim. Büyük bir reformla birlikte asgari ücret kadar ücretlerden vergi alınmayacak şekilde genişletilmesi gerekiyor."

Bu gelişmeler, asgari ücretle ilgilenen milyonlarca kişi için büyük bir önem taşıyor ve gelecek yılın asgari ücretinin belirlenmesi sürecini yakından takip ediyorlar.

asgari ücret zammı asgari ücret zammı ne zaman asgari ücret zammı 2023 asgari ücret zammı 2024 asgari ücret zammı ne zaman geçerli