Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi Bursa'da ilgiyle izlendi

TAKİP ET

Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi Bursa'da ilgiyle izlendi

AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" filmi Bursa'da büyük bir ilgiyle izlendi.
AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın hayatını konu alan "Buğday Tanesi" adlı film gösterimi, Bursa Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Bursa Tayyare Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluştu. Filme, AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram, AK Parti Bursa milletvekilleri Osman Mesten, Emine Yavuz Gözgeç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş katıldı.


Film gösteriminin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Serkan Bayram'ın konuşmalarının ardından gösterim sona erdi.

Buğday Tanesi adlı kitabı yazarken film çekmeye karar veren Bayram, "Filmin sonucunda bir engelli kardeşimin hayata bağlanmasını sağlarsak, o mücadeleyi vermişsek ne mutlu bize, film amacına ulaşmıştır" dedi. Bebekken buğday tarlasında çıkan yangında, vücudunun büyük bir bölümünde kalıcı yanıklar oluşan ve ellerini kaybeden Serkan Bayram'ın hayata tutunma mücadelesini anlatan film, Türkiye'de 400 salonda, yurt dışında ise 6 ülkede izleyiciyle buluşacak.

'GELİRİ İLE KÜLTÜR MERKEZİ YAPACAĞIZ'

Bayram, çocukluğundan itibaren çektiği sıkıntıları, içindeki fırtınaları ve hayat mücadelesini anlattığını kaydederek, "Bugünlere gelmek için çok çileler çektik ama çok şükür Allah milletimize hizmet etmeyi nasip etti. Milletimiz de destek verdi. Bu filmin geliriyle İstanbul'da engelli yaşam ve kültür merkezi yapacağız." diye konuştu. Farklı bir film olduğunu söyleyen Bayram, Dünya Engelliler Günü'nde bir farkındalık oluşturacağını sözlerine ekledi. Serkan Bayram, festivallerden ve dijital mecralarda filmin gösterimi için talep gelmeye başladığını belirterek, "İlgi alaka büyük. Kitabımız da çıktı. Galada kitabı da dağıtacağız, gelen misafirlerimize hediye edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

'CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE SESSİZ DEVRİMİ YAŞATTI'

Engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve toplumda yer edinmelerini sağlamak için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çok çaba sarf ettiğini vurgulayan Bayram, şu bilgileri verdi:

"Son 20 yılda hakikaten büyük işler yapıldı, 2005 yılındaki Engelliler Yasası'nda Lokman Ayva ve Gürsoy Erol ağabeylerin çok emeği var. Sonra 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ve daha sonra Cumhurbaşkanımızın himayelerinde erişilebilirlik yılı. Bunlar çok önem arz ediyor. Hakikaten Cumhurbaşkanımız bize bu konuda sessiz devrimi yaşattı. Ben şükranlarımı engelli camiası adına sunuyorum. AK Partimiz de çok büyük hizmetlere vesile oluyor. Bütün partilere ve milletvekillerine de teşekkür ediyorum. Engellilikle ilgili düzenlemeler Meclise geldiği zaman bütün partilerin ittifak ettiği bir konudur. Engelliler aslında bir Türkiye ittifakıdır. Olması gereken de budur."

serkan bayram serkan bayram kimdir serkan bayram eşi serkan bayram milletvekili serkan bayram engelli buğday tanesi film