Merdan Yanardağ'ın tutuklanmasına CHP'den tepki

TAKİP ET

Terörist elebaşı Abdullah Öcalan için "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor" ifadelerini kullandığı için tutuklanan Gazeteci Merdan Yanardağ'a CHP kanadından bir destek geldi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır" dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ'ın Terörist elebaşı Abdullah Öcalan hakkında sözleri nedeniyle tutuklanmasının ardından CHP kanadından karara tepki geldi. CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.

Katıldığı televizyon programında terör örgütü PKK/KCK'nın elebaşıyla ilgili "Tecrit edilmesi hukuka aykırı. Kendisinin serbest bırakılması gerekiyor. Kendisi çok zeki birisidir" diyen ve hakkında soruşturma başlatılan gazeteci Merdan Yanardağ gözaltına alınmıştı. "Terör örgütü propagandası yapmak'" suçundan nöbetçi hakimliğe sevk edilen Yanardağ, tutuklandı.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN TEPKİ

Yanardağ'ın tutuklanma kararına CHP kanadından destek geldi.CHP Grup Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Merdan Yanardağ'ın tutuklanması kararı hukuksuzdur. Bu karar, iktidarın yargı üzerindeki vesayetini kanıtlamaktadır" ifadelerini kullandı.

merdan yanardağ merdan yanardağ ne dedi merdan yanardağ kimdir merdan yanardağ neden tutuklandı merdan yanardağ nereli