KRT'den 10 Kasım'da çirkin algı operasyonu

TAKİP ET

Muhalefet partilerine yakınlığı ile bilinen KRT, 10 Kasım'da yaptığı haberle çirkin bir algı operasyonuna daha imza attı. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın gülümserken çekilmiş sosyal medya profil fotoğrafını değiştirmesini, 10 Kasım'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygısızlık olarak algılayan ve bu algıyı yaymaya çalışan KRT'nin provokatif haberine tepki yağdı. BBB Başkan Danışmanı Ferhat Murat, "Çamur medya! görevinin başında" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Muhalefet partilerinin desteklediği medya kuruluşları arasında bulunan KRT dün bir skandala daha imza attı. Yaptığı saçma sapan haber ile Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı hedefine koyan KRT,  çirkin bir algı operasyonu için çaba harcadı.  Alinur Aktaş'ın tebessüm eden sosyal medya profil fotoğrafından yola çıkan  KRT, "Sırıtan fotoğraf" başlığı ile hazırladığı saçma sapan haberde, BBB Başkanı Aktaş'ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ölüm yıl dönümü olan 10 Kasım'da sosyal medya hesabında gülümseyen fotoğraf bulunmasını eleştirdi. Aynı gazete, CHP'li İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlarının gülümseyen profil fotoğraflarını ise görmezden geldi!


Öte yandan Yeni Çağ Gazetesi internet sitesi de, KRT'nin Bursa halkından çok büyük tepki gören saçma sapan algı haberini alıntılyarak ayrı bir skandaka imza attı. 

 

 

Muhalefet yandaşı medya kuruluşlarının her fırsatta hazırladıkları yalan ve zorlama yorumlara dayanan saçma sapan habelerine ise Bursalılar, "yeter artık" diye tepki gösteriyor. Her fırsatta masa başında stajyer gazetecilerin bile yapmayacağı dil bilgisi hataları ile hazırlanan, yalan içerikli ve zorlama yorumlar ile yapılan algı haberlerine son verilmesini isteyen Bursalılar, sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlar ile tepkilerini dile getirdiler.

"NEDEN DEĞİŞTİRMEDİLER?"

Sosyal medya kullanıcıları söz konusu medya kuruluşlarının CHP'li başkanların profil fotoğrafları hatırlatıp bunların neden göz ardı edildiğini de sorduılar. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in profil fotoğraflarındaki gülümseyen hallerini paylaşan kullanıcılar, "Madem öyle neden 10 Kasım'da 'sırıtan' fotoğraflarını değiştirmediler" diyerek eleştirdi.






İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanısıra CHP'li Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, CHP'nin Bursa adayı Mustafa Bozbey ve CHP Bursa Nilüfer İlçe Başkanı Fırat Yılmaz'ın 10 Kasımdaki profil fotoğrafları da sosyal medya kullanıcılarınca paylaşılarak, "Madem bu başkanlar niye sırıtıyor, sırıtıyorsa neden yandaşlarınca haber yapılmıyor?" tepkisini gösterdiler.

Başkan Danışmanı Ferhat Murat: 
"Çamur medya! görevinin başında!"

 



Öte yandan yapılan algı haberlerine en sert tepkilerden birini de Bursa Büyükşehir Beldiye Başkanı'nın danışmanı  Ferhat Murat'tan geldi. Sosyal medyadan konuyla ilgili paylaşımda bulunan Murat şu ifadeleri kullandı:
"Çamur medya! görevinin başında... Millet İttifakı'nın şehit ailelerine ettiği küfürleri unutturmak, gündemi değiştirmek için trol medyası yaratıcılıkta sınır tanımıyor. Bu arada 10 Kasım'da aşağıdaki belediye başkanlarının somurtkanlıkları ise gözden kaçmıyor" dedi.


 

alinur aktaş ekrem imamoğlu Mansur Yavaş tunç soyer muhittin böcek krt yeniçağ