Konut fiyatlarının en çok arttığı iller belirlendi; Bursa'da konut fiyatları ne kadar arttı?, Bursa'da en çok kazandıran ilçeler hangileri?

TAKİP ET

Konut fiyatları son yıllarda oldukça yükselişe geçti. Endeksa.com'un güncel verilerine göre konut fiyatlarının en çok arttığı iller Aydın, Muğla ve Antalya oldu. Bursa'da konut fiyatlarında yılda yüzde 23,9 artış görüldü.

Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa verilerine göre, temmuz ayında en fazla konut satışı olan 30 il içerisinde yıllık değer artışı en yüksek olan iller sırasıyla Aydın, Muğla ve Antalya oldu. 


Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa.com’un güncel verilerine göre, Türkiye genelinde temmuz ayı sonu itibarıyla konut satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 29.4 seviyesinde gerçekleşirken, Türkiye genelinde ortalama konut metrekare satış fiyatı 3 bin 316 TL, ortalama konut fiyatı 431 bin 80 TL ve konut yatırımının geri dönüş süresi 20 yıl oldu.

Bursa'da konut satışında yüzde 24,56 yükselme görüldü.
 

Bursa'da Satılık Ev Fiyatları

Bursa ilinde Temmuz 2021 sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları %24.56 artmıştır. Ortalama satılık konut büyüklüğü 130 metrekaredir.

Bursa'da Ortalama Geri Dönüş Süresi 21 Yıl

Bursa ilinde satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Temmuz 2021 sonu itibarıyla 2.802 TL'dir. Aynı özelliklere sahip satılık konutların geri dönüş yani amortisman süreleri 21 yıl seviyelerindedir.

Bursa'da Konut Fiyatları En Fazla Yükselen İlçeler

Yıllık ortalamalara bakıldığında Temmuz 2021 sonu itibarıyla konut için Bursa ilinde en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mudanya olmuştur.

Bursa'da En Hızlı Kazandıran İlçeler

Amortisman süreleri dikkate alındığında ise Temmuz 2021 sonu itibarıyla Bursa ilinde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Gürsu, Kestel olmuştur.

Bursa'da En Geç Kazandıran İlçeler

Amortisman süreleri dikkate alındığında Temmuz 2021 sonu itibarıyla Bursa ilinde en geç geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Gemlik, İnegöl, İznik, Karacabey, Mudanya olmuştur.


Konut  satışı en yüksek il Aydın oldu
Aydın’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 58.8 artış gösterirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 758 TL, ortalama konut fiyatı 592 bin 900 TL oldu.
Muğla’da konut fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 54.4, ortalama konut metrekare satış fiyatı 8 bin 515 TL, ortalama konut fiyatı bir milyon 3 bin 730 TL. Antalya’da ise konut fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 44.2 olarak gerçekleşirken, ortalama konut metrekare satış fiyatı 4 bin 160 TL, ortalama konut fiyatı 473 bin 500 TL.

 

konut fiyatları konut fiyatları düşer mi konut fiyatları ne olur konut fiyatları artacak mı konut fiyatları düşecek Bursada konut fiyatları ne kadar arttı? Bursada satılık ev fiyatları Bursa konutta en hızlı kazandıran ilçeler