Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı adayı olabilecek mi?

TAKİP ET

2022 yılında Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı belirlenmiş olacak. Tartışmalara yol açan isimler arasında en çok CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun adı geçiyor.

Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasında medya üzerinden bir savaş var. Ancak, İmamoğlu doğrudan değil kendisine yakın gazeteci ve yazarlar aracılığıyla konuşuyor.

Hürriyet yazarı Nedim Şener, Hürriyet yazarı Nedim Şener, bugün kaleme aldığı yazısında Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda öne çıkan isimlerden 'Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu arasında bir fark görmediğini' dile getirdi ve "Hangisi aday olursa olsun bir eksik bir fazla oy almaz" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nun neden aday olmaması gerektiğini yazıp söyleyerek İmamoğlu’nu öne çıkarıyorlar. AKP’lilerin, kolayca yeneceği için Kılıçdaroğlu’nun aday olmasını istediğini söylüyorlar. İyi de, Kılıçdaroğlu aday olursa oy verecek kesim, CHP, İP, SP, DP yanında Davutoğlu ve Babacan ile HDP seçmenleri değil mi? Aday olursa Kılıçdaroğlu’nun başarısı bu 7 parti seçmenin vereceği desteğe bağlı olmayacak mı?

"Her ikisi de birbirinin aynı" diyerek başladığı yazısında Şener şu sözlerle devam etti:
"Peki neden, nedir onların gözünde İmamoğlu’nu Kılıçdaroğlu’na göre öne çıkaran faktör. Ya da nedir, Kılıçdaroğlu’nun eksiği... Bana sorarsanız, ikisinin de birbirinden farkı yok. Hangisi aday olursa olsun bir eksik bir fazla oy almaz. Bakmayın siz “demokrasi, adalet, insan hakları” etiketiyle süslenmiş ittifak modeline. Yedi birbirine benzemezin bir araya geldiği Millet İttfakı’nın ne olduğunu en iyi İP Genel Başkanı Meral Akşener anlatmıştı: “Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı’nı karıştırıyorsunuz. Cumhur İttifakı et-tırnak, mezara kadar, kader birliği... Bizimki öyle değil ki, bizimki proje bazlı bir ittifak.” Yani proje gerçekleşsin ya da gerçekleşmesin herkesin yolu ayrı..."

'Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına asıl itiraz edenler CHP’ye yakın kesimler'


Şener, Kılıçdaroğlu'nun adaylığı konusunda CHP'nin tavrına ilişkin ise şunları dile getirdi:
"Hiçbirisi de çıkıp, 'Kılıçdaroğlu adaysa destekliyoruz' diyemiyorlar. Asıl karşı çıkan grup ise İmamoğlu’nun aday olmasını isteyen CHP’nin içinden isimler, onlara yakın gazeteci ve yazarlar. Tekrar ediyorum, İmamoğlu da Kılıçdaroğlu da aday olsa ne bir eksik ne bir fazla oy alacaktır. Ama Kılıçdaroğlu’nun aday olmasına asıl itiraz edenler CHP’ye yakın kesimler. Kılıçdaroğlu, “Cumhurbaşkanı olmak istiyor musunuz?” yönündeki soruya 'İttifak adına konuşamam ama ittifak da bunu kabul ederse bundan onur duyarım' dese de, 'Sağ seçmenin oyunu alamaz' deyip duruyorlar. Bir türlü dillerinin altındaki gerçek sebebi söylemiyorlar. CHP içinden ve CHP’ye yakın kalemler, aralarında hiçbir fark yokken, neden Kılıçdaroğlu’nu değil de İmamoğlu’nu öne çıkarıyorlar?"

'Farklı bir isim vurgusu yapılıyor'


Şener muhalefetin cumhurbaşkanı adayı konusunda ise mevcut isimler dışında 'Farklı bir isim' vurgusu yaptı:
"Evet siyasetçilerden tutarlılık beklemek doğru değil ama Kılıçdaroğlu’nun İmamoğlu ve Yavaş’ın adaylığına karşı olduğu açık. Kendisi de aday olamayacağına göre, farklı bir isim beklemek gerekiyor. O isim Abdullah Gül mü? Bence hayır."