Kemal Kılıçdaroğlu seccade için özür diledi... Kendisine tepki gösterenleri suçladı...

TAKİP ET

6'lı masanın Cumhurbaşkanı adayı ve HDP'nin dışarıdan desteklediği Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam seccade üzerine ayakkabı ile basarken poz verdi. Bu davranışına sosyal medyadan tepki yağan Kılıçdaroğlu, bu sabah yaptığı hata nedeniyle özür diledi.

Altılı masının Cumhurbaşkanı adayı olan HDP'nin ise aday çıkarmayarak destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam İstanbul'da katıldığı iftar yemeğinin ardından partisinin bir milletvekili adayı ile yaptığı görüşme sonrası fotoğraf çektirdi. Bu sırada yerde 2 seccade bulunuyordu. Kılıçdaroğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun beraber yer aldığı fotoğrafta, Kemal Kılıçdaroğlu seccadeye ayakkabı ile bastı. Bu fotoğrafın yayılması ile Kemal Kılıçdaroğlu'na sosyal medyadan tepki yağdı.

ÖNCE FOTOŞOP DEDİLER

Vatandaştan yağan tepkilerin önü fotoşop denilerek kesilmek istendi. Ancak fotoğrafın gerçek olduğu kısa sürede netlik kazandı. Bu kez de seccadenin kutsal bir anlamı olmadığı üzerinden savunmaya geçildi.

CHP ADINA İLK AÇIKLAMA YANDAŞ GAZETECİDEN !

CHP kanadı vatandaşların tepkisi sürerken önce hiçbir açıklama yapamadı. bir süre seonra ise CHP'nin açıklaması olduğu belirtilen açıklamayı Halk TV Yazarı ve yorumcusu yandaş gazeteci İsmail Saymaz yaptı. Saymaz, "Söz konusu fotoğraf Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu ile birlikte katıldığı kalabalık bir iftar buluşmasının ardından çekilmiştir. Fotoğraf çekimi sırasında yaşanan yoğunluk ve fotoğraf çektirmek isteyenlerin telaşı nedeniyle, yerde bulunan seccade fark edilememiştir. Bu tür durumlara yönelik hassasiyeti herkes tarafından bilinen Genel Başkanımız ve İl Başkanımızın, ortaya çıkan bu talihsiz durum nedeniyle çok üzgün olduğunu belirtmek isteriz." ifadelerini kullandı.

CHP de daha sonra aynı açıklamayı basın ile paylaşırken Kemal Kılıçdaroğlu bu sabah sosyal medya hesabından özür diledi. Kılıçdaroğlu, "Üzgünüm, seccadeyi göremediğim için çok üzgünüm. Dünyada kimseyi incitmek istemem, hele milletimi asla. Buradan istismarcılık yapanları ve kullandıkları propaganda aparatlarını da milletimizin vicdanına bırakıyorum" açıklamasında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun açıklmasında kendisine tepki gösterenleri istirmacı olarak göstermesi ise ikinci bir tartışma başlattı.

kemal kılıçdaroğlu canan kaftancıoğlu chp seccade özür