Kaybolduktan bir gün sonra yaşamını yitiren sinem'in son görüntüleri ortaya çıktı

TAKİP ET

İzmir'de iş görüşmesi için evden çıkıp, geri dönmeyen ve bir gün sonra bulunduğu hastanede yaşamını yitiren Aslıhan Sinem Çiçek'in ölmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı. Görüntülerde, Sinem'in 'Nefes alamıyorum' dediği ve 'baba' diyerek seslendiği anlar yer alıyor.

İzmir’de yaşayan Aslıhan Sinem Çiçek, geçen yıl 26 Temmuz günü, Bornova’da iş görüşmesi için evinden çıktı. Geri dönmeyen Çiçek’e ulaşamayan babası Serdar Çiçek, polise kayıp başvurusunda bulundu.

Ekipler, genç kızın Ege Üniversitesi Hastanesi’nde olduğunu tespit etti. Çiçek, bir gün sonra hastanede yaşamını yitirdi. Polis, Çiçek’in ölümüyle ilgili olarak Burak Kaya’yı gözaltına aldı.

Çiçek’in telefonu üzerinde bulunan Kaya, sorgusunda genç kızı kendisinin öldürmediğini iddia etti. Kaya, çıkarıldığı mahkemede “gasp” suçundan tutuklandı.

ŞÜPHELİLER SERBEST BIRAKILDI

Polis, Aslıhan Sinem Çiçek’in son olarak beyaz bir hafif ticari araca bindiğini tespit etti.

Aracın geçtiği noktaları inceleyen ekipler, Cem A.’ya ulaştı.

Belirlenen adrese operasyon yapan polis, şüpheliyi gözaltına aldı.

“Nitelikli cinsel saldırı” suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Cem A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ayağına elektronik kelepçe takılan Cem A.’ya, konutunu terk etmemek başta olmak üzere yurt dışına çıkış yasağı konuldu.

Soruşturmada, gözaltına alınan Cem A.’nın kuzeni Diyar A. da mahkemece, adli kontrol şartıyla serbest kaldı.

Burak Kaya için istenilen adli tıp raporunda, kanında ve idrarında uyuşturucu madde tespit edildi. Kaya, 27 Ekim’de savcının istemiyle yurt dışı çıkış yasağıyla tahliye edildi. Ancak Kaya, ilerleyen süreçte başka suçtan hüküm giyip cezaevine girdi.

YARGILAMA SÜRÜYOR

 

Soruşturmanın ardından hazırlanan iddianamede, şüphelilerden Cem A. hakkında “Nitelikli cinsel saldırı” ve “Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçlarından 19 yıla kadar, Burak Kaya için “Yağma” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Sanıklar hakkında, “Olası kastla öldürme” suçundan ise kovuşturmaya yer olmadığı belirtildi. Sanıklar, İzmir 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmaya başladı.

“BABA” DİYE BAĞIRMIŞ

 

Daha önce bir hafif ticari araca binerken ardından sokakta telaşla koşarken görüntüleri ortaya çıkan Aslıhan Sinem Çiçek’in, yaşamını yitirmeden önceki son görüntüsü ortaya çıktı.

Görüntüler, dava dosyasına girdi.

Aslıhan Sinem Çiçek'in, otoyol kenarındaki yeşil alanda cep telefonu kamerasıyla kaydedilen görüntüsünde, Aslıhan Sinem'in, “Nefes alamıyorum” dedikten sonra son sözünün “Baba” olduğu duyuldu.

“ADALET İSTİYORUZ”

 

Baba Serdar Çiçek, kızının cinayete kurban gittiğini söyledi. Çiçek, “Kızımın son görüntüleri elimizde. Daha önce bir caminin güvenlik kamerasınca kaydedilen görüntüde, panikle koştuğu görülmüştü. Cep telefonuyla kaydedilen son görüntülerinde ise kızım acı çekiyor ve nefes alamıyor. Sonra ambulans geliyor, sedyeye alıyorlar. Sanırım orada ölmüş. En son 'Baba' diyor. Elimizden bir şey gelmedi.” diye konuştu.

Olayda yargılanan iki kişinin serbest bırakıldığını söyleyen baba Çiçek, “Olay yerinde bulunan sanık da serbest bırakılmıştı şimdi uyuşturucu suçundan tutuklu. Bu kişilerin bir an önce caza almasını istiyoruz. Adalet istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

kayıp sinem aslıhan sinem çiçek