Kanlı para oyunu endişe uyandırıyor!

TAKİP ET

Son dönemde gençler arasında giderek popülerleşen kanlı para oyunu okullarda hızla yayılmaya başladı. Öğrenciler arasında madeni parayla oynanan ve ellerin kanamasına sebep olan kanlı para oyunu sosyal medyanın da gündemine taşındı.

Sosyal medyada trend olan ve okullarda oynanan kanlı para akımı tehlike saçıyor. Madeni para ile oynanan kanlı para oyununda cezalandırma sistemi sebebiyle ellerde ve parmaklarda kanamalar meydana geliyor. Öğrenciler oyunun daha da kanlı olması için madeni paraların etrafına bıçakla kesikler oluşturuyor. Oyun bazı okullarda yasaklanmaya başladı ancak öğrenciler gizlice oynamayı sürdürüyor.

Kanlı Para Oyunu nasıl bir oyundur?

Parmaklar arasında sıkıştırıldıktan sonra kanlı para denilerek masaya 3 kez vurulur. Oyunu oynayan kişi parayı düşürürse cezalandırılıyor. Bu ceza da parayı düşüren kişinin elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyması ve karşıdaki kişinin madeni parayla vurmasına dayanıyor.

Madeni para ile oynanan kanlı para oyunu paranın havaya atılıp elin ters kısmıyla tutulmasına dayanıyor. Atılan hava parmakların havasında sıkıştırıldıktan sonra “kanlı para” denilerek masaya 3 kere sert yumruk vuruluyor. Oyunu oynayan kişiler parayı düşürdüğü taktirde ise cezalandırılıyor. Parayı düşüren kişi elini yumruk yaparak masaya dik olarak koyuyor ve karşısındaki kişi parayı eklem yerlerine vurmaya başlıyor. Bu vuruşlarla birlikte elde kızarmalar, kanamalar ve kesikler olabiliyor. Oyun, kaybeden kişinin elinden kan akana kadar devam ediyor.

Şiddet oyunlarının çocuklar üzerindeki olumsuz etkileri

Şiddet sorunları: Şiddet içeren oyunlar, çocukların daha fazla şiddete yönelmelerine neden olabilir. 

Dikkat Sorunları: Şiddet içeren oyunlar, çocukların dikkatlerini dağıtabilir ve okul çalışmaları veya diğer önemli aktiviteler üzerinde olumsuzluklar devam edebilir.

Duyarsızlaştırma: Çocuklar, sürekli şiddet içeren oyunlar oynandıkça, şiddete karşı daha az hassas hale getirilebilirler. Gerçekleşen şiddet olaylarına duyarlı hale gelebilirler.

Sosyal Beceri Sorunları: Çocuklar, çok fazla zamanlarını şiddet içeren oyunlarla geçirirler, sosyal yeteneklerinin geliştirilmesinde zorlanabilirler. Bu tür oyunlar, yalnızlığa veya izolasyona neden olabilir.

Uyku Sorunları: Şiddet içeren oyunlar gece geç saatlere kadar oynayabilir, çocukların uyku düzenini bozabilir ve uyku sorunlarına yol açabilir.

Korku ve Anksiyete: Şiddet içeren oyunlar, bazı çocuklarda kabuslar, korku ve anksiyete sorunlarına neden olabilir.

 

kanlı para oyunu kanlı para kanlı para nasıl oynanır kanlı para oyunu nedir kanlı para oyununu kim buldu