☰
✕

Kabil Havalimanı'nda patlamada ABD askerlerinin de bulunduğu 60 kişi öldü, 140 kişi yaralandı

TAKİP ET

Afganistan'ın başkenti Kabil'deki bombalı saldırılarda hayatını kaybeden ABD askerlerinin sayısı 12'ye yükseldi. ABD'li yetkililer, hayatını kaybedenlerin 11'inin deniz piyadesi, 1'inin de donanma doktoru olduğunu aktararak, çok sayıda ABD askerinin ise yaralandığını aktardı.

Afganistan'da Kabil'de Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın bulunduğu bölgede havalimanını çevreleyen güvenlik duvarına yakın bir bölgede ve havalimanın giriş kapısının önünde iki patlama meydana geldi. 

 

ABD'nin 31 Ağustos'ta sona erecek tahliye çalışmalarına hız verdiği bir zamanda Kabil Hamid Karzai Havalimanı'na yönelik canlı bomba saldırısı gerçekleştirildi. 

Havalimanı kapısında ve havalimanı duvarına yakın bir bölgede olmak üzere iki noktara bombalar art arda patladı. BBC'nin bir sağlık danışmanına dayandırdığı haberine göre patlamalarda 60 kişi öldü, en az 140 kişi de yaralandı. 
 

ABD medyası: Saldırıda 10 ABD askeri öldü

Fox News Kabil'deki patlamada 10 Amirikan deniz piyadesinin öldüğünü duyurdu. Kanal ölüm sayısını ABD'li yetkililere dayandırdı. Bölgedeki Taliban'a yakın kaynaklar patlamadan sonra yaptıkları ilk açıklamada aralarında çoçukların olduğu 13 kişinin öldüğünü duyurdu. 

Kabil Hastanesi'nden yapılan açıklamada patlamada en az 60 kişinin yaralandığı belirtildi.

 

Saldırıda iki Rus askeri öldü

Rusya Dışişleri Bakanlığı, saldırıda en az 2 kişinin öldüğünü ve 15 kişinin yaralandığını söyledi.

Bölgede havalimanına DEAŞ tarafından bir saldırı yapılacağına ilişkin iddialar ortaya atılmıştı ancak saldırıdan sonra DEAŞ'tan henüz bir açıklama gelmedi. 
 

Kaynak: Dünya