Joe Biden'dan eşine teşekkür mesajı - Loe Biden'ın eşi Jİll Biden kimdir? - ABD'nin yeni First Lady'si hakkında bilinmeyenler...

TAKİP ET

ABD'in yeni başkanı Joe Biden yemin töreni öncesinde seçimi kazanmasında kendisine destekçi olan eşi Jİll Biden'a teşekkür mesajı paylaştı. Yeni First Lady Jill Biden yemin töreniyle birlikte yeniden gündeme geldi. Resmi görevinin başlamasının ardından da eğitimci olarak çalışmayı hedefleyen First Lady'nin hayatı sosyal medyada en çok merak edilen konular arasında. ABD'nnin yeni First Lady'si Jill Biden kimdir?

ABD’in yeni başkanı Joe Biden yemin töreni öncesinde seçimi kazanmasında kendisine destekçi olan eşi Jill Biden’a teşekkür mesajı paylaştı. Yeni First Lady Jill Biden yemin töreniyle birlikte yeniden gündeme geldi. Resmi görevinin başlamasının ardından da eğitimci olarak çalışmayı hedefleyen First Lady’nin hayatı sosyal medyada en çok merak edilen konular arasında. ABD’nnin yeni First Lady’si Jill Biden kimdir?

ANLAMLI PAYLAŞIM

ABD’nin 46’ıncı Başkanı olmasına dakikalar kalan Joe Biden’dan eşi Jill Biden’a sosyal medya hesabı üzerinden anlamlı bir paylaşım yaparak, “Yanımda olmandan daha fazla minnettar olamazdım” dedi.

JOE BİDEN GÖREVİ RESMEN DEVRALDI

ABD’nin yeni başkanı seçilen Joe Biden 3 Kasım’da yapılan seçimlerin ardından bugün düzenlenen törenle birlikte görevi resmen devralmış oldu. Biden ve yardımcısı Kamala Harris ile birlikte yemin töreni öncesi St. Matthew the Apostle Kilisesi’ne ziyarette bulunan Biden, ziyaretinin ardından Harris ile birlikte yemin törenini gerçekleştirmek üzere Kongre binasına gitti. Biden ve Harris’in gelişiyle yemin töreni seremonisi başladı.

jOE BİDEN'DAN EŞİ JİLL BİDEN'A TEŞEKKÜR

Biden, Kongre binasına gelmesinin ardından yemin töreni öncesi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, yakında First Lady olacak olan eşi Jill Biden’a, “Seni seviyorum Jilly ve önümüzdeki yolculukta senin yanımda olmandan daha fazla minnettar olamazdım” dedi.
Biden, yaptığı paylaşımda eşi ile el ele tutuştuğu görüntüyü kullandı.

FİRST LADY EĞİTİMCİ OLARAK ÇALIŞMAK İSTİYOR

Joe Biden’ın Ocak 2021’de görevi devraldığı törende dikkatleri üzerine çeken Jill Biden’ın hayatı merak ediliyor. Jill Biden kendini “Ömür boyu öğretmen” olarak tanımlarken resmi görevinin başlamasının ardından da eğitimci olarak çalışmayı planlıyor. Joe Biden’ın 43 yıllık eşi Jill Biden’ın, akademik olarak lisans ve doktora ünvanları bulunuyor.

PEKİ JİLL BİDEN KİMDİR?

Jill Biden 3 Haziran 1951 tarihinde Hammonton, New Jersey’de dünyaya geldi. İlk evliliğini 1970-1975 yılları arasında Bill Stevenson ile yaptı. 1977 yılında Joe Biden ile evlenerek Joseph Robinette Beau Biden ve Robert Hunter Biden’ın üvey annesi oldu.

DOKTORA DERECESİ BULUNUYOR

1981 yılında Jill ve Joe çiftinin Ashley isminde kızları dünyaya geldi. Jill Biden, Delaware Üniversitesi'nden lisans ve doktora dereceleri ile, West Chester Üniversitesi ve Villanova Üniversitesi'nden ise master derecesi ile mezun oldu. Liselerde 13 yıl boyunca İngilizce dilbilgisi ve okuma öğretmenliği yapan Jİll Biden ayrıca bir psikiyatri hastanesinde duygusal engelli kişilere öğretmenlik yaptı.
   

jill biden joe biden abd first lady seçim