İzmir Folkart'ta büyük yangın!

TAKİP ET

İzmir Narlıdere'de bulunan Folkart'ta büyük bir yangın çıktı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve ambulans sevk edildi.

İzmir’in Narlıdere ilçesindeki Folkart Sitesi’nde yangın çıktı. Sitenin alev alev yandığı İzmir’in tüm noktalarından görülürken, bazı vatandaşların ise canını kurtarmak balkonlardan atladığı öğrenildi. Olay yerine ise çok sayıda ekip sevk edildi.

ÇOK SAYIDA EKİP SEVK EDİLDİ

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda sağlık, güvenlik ve itfaiye ekibi sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi devam ediyor.

TAHLİYE ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Zaman zaman patlama seslerinin duyulduğu yangın çıkan binanın sakinleri için, ekiplerce tahliye çalışması yürütüldüğü kaydedildi. Bazı bina sakinlerinin canlarını kurtarmak için balkondan atladıkları iddia edildi.

BAZI ÜNLÜLERDE FOLKART'TA YAŞIYOR

Uğur Dündar ve İbrahim Tatlıses gibi ünlü isimler ve siyasetçilerinde bu sitede yaşadığı belirtiliyor.

Alevler kısa sürede tüm binayı sardı

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve 112 Acil Sağlık ekibi sevk edildi, Orman Bölge Müdürlüğüne ait arazöz, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı TOMA'lar ile AFAD ve UMKE ekipleri de yönlendirildi.

İZMİR VALİSİ: CAN KAYBI VE YARALI YOK

Yangında zaman zaman patlama sesleri duyulurken, bina sakinleri ekiplerce tahliye edildi.

Ekipler yangını kontrol altına almaya çalışıyor.

Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, yangının çıkış nedeniyle ilgili henüz bir bilginin bulunmadığını söyledi.

Engin, "Şu ana kadar can kaybı bilgisi yok, inşallah olmayacak. Bizim bulunduğumuz bölgedeki ambulanslara ulaşan bir şey yok." dedi.

Olay yerine gelen İzmir Valisi Selim Köşger de "Can kaybı ve yaralımız yok. Ekiplerin müdahalesi, sürüyor" açıklamasını yaptı.

Sitedeki bloklardan birinin tamamen yandığını belirten Köşger, "Diğer bloklara sirayet etmeden söndürmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

Yangına ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger şu ifadeleri kullandı: 

Yangın devam ediyor. Olay yerindeyim. İZMİR itfaiyesi bütün ekipleriyle söndürmeyi çalışıyor. Orman itfaiyeyi de sevk ettik. 25 araç geliyor oradan. 1 blok tamamen yanmak üzere. Diğer bloklara sirayet etmeden söndüreceğiz. Site yöneticisi, yangın başladıktan sonra tüm sakinleri tahliye etmiş. Can kaybı olmadığına dair elimizde bilgi ver. Şuan itibariyle neden çıktığına dair net bir bilgi yok. Parlama ve ardından patlamadan söz ediliyor. İlerleyen zamanlarda netleşecektir. Bina çelik konstrüksiyon ve ahşap olduğu için yangın çabuk yayılmış. Sert rüzgar da var bu nedenle söndürmekte zorluk çekiliyor. 

Trafo patladı iddiası

Trafonun patladığına dair iddiayı değerlendiren Köşger "Bilinmiyor. Daha sonra tetkik edilecek. Bölgede doğalgaz da yok. Bu sebeple doğalgaz kaynaklı da olamaz. Onun dışında başka bir sebeple çıkmış. Hastanelere intikal eden bir yaralı da yok. Can kaybı olmadan atlatacağız" dedi.

folkart yangın izmir folkart yangın son dakika folkart towers yangın folkartta yangın folkart time yangın izmir yangın ibrahim tatlıses