İstanbul 'Türk Dünyası Gençlik Başkenti' ilan edildi

TAKİP ET

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 yılı Türk Dünyası Gençlik Başkenti unvanının İstanbul'a verildiğini açıkladı.

Bursa'nın İznik ilçesinde düzenlenen 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları'nın yapıldığı alanda incelemelerde bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, daha sonra Bursa'da Türk Devletleri Teşkilatı 6'ncı Gençlik ve Spor Bakanları toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşa yapan Kasapoğlu, buluşmayı ülkelerin gençleri ve sporcuları için çok önemli bulduğunu söyledi.

Toplantının Türkiye’nin ev sahipliğinde düzenlenen 4'üncü Dünya Göçebe Oyunları'nın coşkusu ile birleşmesinin kendileri için mutluluk verici olduğunu belirten Bakan Kasapoğlu, Göçebe Oyunları'nda atlı sporlar, güreşler, müsabakalar ve farklı gösterilerin büyük bir şölene dönüştüğünü aktararak, "Türkiye olarak Türk Devletleri Teşkilatı'nı çok ama çok önemsiyor ve bu çatı altında taahhüt edilen tüm çalışmaların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için de büyük gayret sarf ediyoruz. Bir önceki toplantımızda imzaladığımız Gençlik Değişimi Mutabakat Zaptı doğrultusunda ağustos ayında İstanbul ve Bursa'da birinci Çok Taraflı Gençlik Değişimi Programı'nı gerçekleştirdik. Bu programa katılan gençlerimizi, gençlik elçileri olarak ülkeler arasındaki birlikteliğini, iş birliğini, kardeşliği daha üst noktalara taşıyacağına inancımız tam" dedi.