İstanbul'da sivrisinek kabusu

TAKİP ET

Sivrisinek kabusu Sarıyer'e sıçradı. Vücutta yaraya neden olan sivrisinekler için çözüm isteniyor.

 İstanbul Avcılar ilçesinin Yeşilkent Mahallesi’nde vatandaşların kabusu olan sivrisinekler, Sarıyer'de de görülmeye başladı. Vücutta yaraya neden olan sineklerden dolayı uykularının kaçtığını dile getiren vatandaşlar, bir çözüm bulunmasını istiyor.


Avcılar ilçesinin Yeşilkent Mahallesi’nin ardından Sarıyer'in Ferahevler ve Çamlıtepe Mahalleri'nde de görülen sivrisinekler vatandaşların kabusu oldu.

Mahalle sakinleri, vücutta yaraya neden olan sivri sinekler nedeniyle endişeli günler geçiriyor. Su kuyuları, ormanlık alanlar ve sabit bırakılan su birikintileri ile derelerden dolayı sivrisineklerin arttığını söyleyen mahalleli, ilaçlamaların daha fazla artması gerektiğini söyledi.

Avcılar Yeşilkent Mahallesi’nde sivrisineklerin ısırdığı çocuklarda yaralar oluştu. Kimisi hastaneye giderek iyileşirken, kimisinde yara izler günlerce devam ediyor. Mahalle sakinleri bir çözümün bulunmasını istiyor.

Avcılar Yeşilkent Mahallesinde artan sivrisineklerin ısırması sonucu çocukların vücudunun birçok yerinde yaralar oluştu. Mahalle sakinleri artan sivrisineklerden şikayet ederken, çocuklarda oluşan ısırma izlerin endişe ediyor. Özellikle ikindi saatlerinden sonra mahalleyi saran sivrisinekler burada yaşayan vatandaşların adeta kabusu oldu. Sivrisineklerin mahalleden geçen dereden kaynakladığını savunan vatandaşlar, yetkililerin çözüm bulmasını istiyor.



Çocukların bacakları ve kollarında sivrisineklerin sokması sonrası oluşan yaraları gösteren mahalle sakinleri, kimi çocuklarda enfeksiyon kapmaya kadar gittiğini öne sürdü.
Isırıkların çok kaşındırdığını söyleyen Süreyya Çanakçı, “Akşamları çok oluyor. Etkili baya kaşındırıyor, bazen uyku bile tutmuyor, kaşıntıdan. Baya da şişiyor” diye konuştu.

Çocuğunun sinek ısırığından enfeksiyon kaptığını Songül Caniş, “Sivrisinek çok var, bir ilaç getirsinler, bir şeyler yapsınlar. Bizi mahvettiler. İlaçlama yapıyorlar ama az yapıyorlar. Aşağıda dere var, o yüzden çok oluyor, ilaç fayda etmiyor. Bütün çocukları böyle ısırıyorlar, bu mahallede tüm çocuklar hepsi böyle. Doktora götürdük, ilaç verdi, geçti” diye belirtti.

Bu sene biraz daha çocukları soktuğu zaman yara yapıyor yani tahriş etmesi daha fazla. Dere yatakları olsun, su birikintileri olsun buralara daha fazla ilaçlama larva ilaçları yani karasinek sivrisinek ilaçlarının daha fazla atılması daha iyi olur” dedi.