İsrail'in yeni Cumhurbaşkanı Isaac Herzog kimdir? Kaç yaşında? Göreve ne zaman başlayacak?

TAKİP ET

İsrail'de yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. İsrail Meclisi, Yahudi Ajansı Başkanı ve eski İsrail İşçi Partisi lideri Isaac Herzog'u ülkenin yeni Cumhurbaşkanı seçti. Peki Isaac Herzog kimdir? Isaac Herzog kaç yaşında?

İsrail’de yeni Cumhurbaşkanı belli oldu. İsrail Meclisi, Yahudi Ajansı Başkanı ve eski İsrail  İşçi Partisi lideri Isaac Herzog'u ülkenin yeni cumhurbaşkanı seçti. Peki Isaac Herzog kimdir? Isaac Herzog kaç yaşında?
Isaac Herzog 22 Eylül 1960’da Tel Aviv’de doğdu. Herzog, 1983'ten 1993'e kadar iki dönem İsrail'in Altıncı Başkanı olarak görev yapan General Chaim Herzog ile Güzel İsrail Konseyi'nin kurucusu Aura Ambache'nin oğludur.Babası İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi görevinde bulunurken Cornell Üniversitesi ve New York Üniversitesi'nde akademik eğitimini tamamladı.

1978'in sonunda İsrail'e dönerek, İstihbarat Kolordusu'nda yüksek subay olarak görev yaptı. 
Isaac Herzog, Tel Aviv Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı. Babası Herzog, Fox & Ne'eman tarafından kurulan bir hukuk firmasında çalıştı.
İsrail Yahudi Ajansı Başkanı ve İsrail İşçi Partisi eski başkanlığı görevlerinde bulunmuştur. Asıl mesleği avukatlık olan Isaac Herzog, 1999 ve 2001 yılları arasında Hükümet Sekreteri ve 2003 ile 2018 yılları arasında Knesset (İsrail Parlamentosu) üyesi olarak görev yapmıştır. 2005 ve 2011 yılları arasında Refah ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da dahil olmak üzere çeşitli bakanlık görevlerinde bulundu. Geçmişte 2013-2017 yılları arasında İşçi Partisi ve Siyonist Birlik ittifakı başkanlığı yapmış, 2015 seçimlerinde partinin Başbakan adayı olarak görev yapmış, 2013-2018 yılları arasında muhalefet lideri olarak görev yapmıştır.
Isaac Herzog, kendisi gibi avukat olan Michal ile evli ve üç oğlu bulunuyor. 

İsrail Cumhurbaşkanı seçilen Isaac Herzog 9 Temmuz'da göreve başlayacak.
 

israil isaac herzog dünya haberleri haberler politika