CHP İl Başkanı Karaca BESAŞ üzerinden algı oluşturmaya devam ediyor

TAKİP ET

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, Bursa'nın halk ekmeği olan BESAŞ üzerinden algı operasyonuna inatla devam ediyor. Karaca, son 6 ayda günlük üretimi yaklaşık % 50 artan BESAŞ'ın üretim miktarının düştüğü öne sürüp, ısrarla kamuoyuna yanlış bilgiler veriyor.

BESAŞ’tan yapılan açıklamada Temmuz ayında 5 milyon civarında olan BESAŞ ekmeğinin üretim adedinin Aralık ayında 7 milyon 500 bin adete dayandığı bildirildi. Standart ekmeğin yanı sıra muhtelif içerikte çeşitleri, kalitesi ve uygun fiyatı ile Bursa’nın her bölgesinde adeta kapışılan BESAŞ ekmeğine olan ilgi sürekli artarken, CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca ise BESAŞ üzerinden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı hedef aldı. Karaca BESAŞ bayilerine kısıtlı sayıda ekmek verildiğini ve halkın mağdur edildiğini öne sürdü.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise sosyal medyadan yaptığı açıklama ile CHP İl Başkanı İsmet Karaca’nın ortaya attığı gerçek dışı iddiaları tek tek çürüttü. Aktaş, BESAŞ’ın günlük ekmek üretim adedinin son 6 ayda % 50 arttığını ortaya koyan rakamları kamuoyu ile paylaştı.



Öte yandan CHP’li Belediye Başkanları tarafından yönetilen diğer Büyükşehirlerden İstanbul, Ankara ve İzmir’de üretilen halk ekmeğin bu kentlerde tüketilen toplam ekmeğin sadece % 12’sine geldiği ve gram fiyatının da Bursa’dan daha pahalı olduğu ortaya çıktı. Bursa’da ise 400 gramı sadece 2 lira olan standart ekmek, Bursa’daki toplam üretimin yüzde 25’ne denk geliyor. BESAŞ ekmeğinin fırınlarda satılan diğer ekmeklerle aynı gramajda üretilseydi Aralık ayındaki üretim adedi 15 milyon civarında olacaktı.



Oldukça sade ve anlaşılır olduğu halde bu açıklamalar ile yetinmeyen CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca başlattığı algı operasyonunu sürdürmek için BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen’den randevu isterken pandemi koşulları nedeniyle bu talebine olumsuz cevap verildi. Karaca ise 5 Ocak saat 14.00’te BESAŞ’a gieceğini sosyal medyadan duyurdu.
 

BESAŞ GENEL MÜDÜRÜ GÜLŞEN'DEN CEVAP
 



İsmet Karaca'nın yaptığı bu açıklama üzerine BESAŞ Genel Müdürü Hakkı Gülşen’de sosyal medyadan ayrı bir açıklama yaptı. Gülşen, “Sizin ne amaçla buraya geldiğinizi biliyoruz. Lütfen kirli siyasetinizi tertemiz ekmeğimize bulaştırmayın. Amacınız hak aramak değil, kamuoyunda olumsuz algı oluşturmak” dedi. Gülşen bu cümlelerle birlikte BESAŞ’ın son 6 ayda ürettiği ekmek rakamlarını da paylaştı.






 

chp ismet karaca besaş ekmek halk ekmek bursa alinur aktaş