İran'ın eski lideri Hamaney'e veda!
ABD ve İsrail saldırısında hayatını kaybeden İran'ın eski lideri Ayetullah Ali Hamaney için Tahran'da düzenlenen cenaze törenine on binlerce kişi katıldı.
ABD ve İsrail'in 28 Şubat'ta başlattığı saldırıda hayatını kaybeden İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in naaşına dün protokol ziyaretleri gerçekleştirilirken; bugün Tahran'da halkın ziyaretine açıldı. İran yönetimi, Hamaney için bir hafta sürecek cenaze törenlerini başlatırken, naaşın İran ve Irak'taki Şii kutsal kentlerinde düzenlenecek törenlerin ardından Meşhed'de defnedileceği bildirildi.
SABAH 06.00'DA BAŞLADI
Ali Hamaney için Tahran'daki İmam Humeyni Musalla Camisi'nde veda töreni yapıldı. Törene İran'ın çeşitli kentlerinden ve yurt dışından binlerce kişi katıldı. Yerel saatle 06.00'da başlayan törenin 20.00'ye kadar devam etmesi bekleniyor.
ABD-İSRAİL ALEYHİNE SLOGANLAR
Tören alanına yerleştirilen Hamaney'in tabutunun görünmesiyle birlikte törene katılan halk hüzün dolu anlar yaşadı. Törende ayrıca ABD ve İsrail aleyhine sloganlar atıldı.
CENAZE NAMAZI YARIN
Alanı, "Ya Hüseyin" feryatları ve ağıtlar okuyarak, ellerini göğsüne vurarak gelen İranlılar doldurdu. Kur'an-ı Kerim tilavetinin gerçekleştirildiği törene bazı İranlılar yerel kıyafetleri ile katıldı. Hamaney için yarın İmam Humeyni Musalla Camisi'nde cenaze namazı kılınacak.
9 TEMMUZ'DA DEFNEDİLECEK
Hamaney ve aile üyeleri için halka açık tören yarın da devam edecek. 6 ve 7 Temmuz'da cenaze, Tahran'ın diğer bölgelerinden geçtikten sonra Kum şehrine götürülecek. Hamaney'in naaşı, daha sonra 8 Temmuz'da Irak'ın Necef ve Kerbela şehirlerine götürülerek sergilenecek. Hamaney'in naaşı, Irak'ın ardından İran'a geri getirilecek ve 9 Temmuz'da Meşhed'deki İmam Reza türbesinde defnedilecek.