Instagram hikaye görüntüleyenler neye göre sıralanıyor?

TAKİP ET

Instagram kullanan pek çok kişi hikayeyı görüntüleyenler bölümündeki kişi sıralamasının nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte instagram'da hikayeleri izleyenlerin neye göre sıralandığının cevabı…

Instagram kullanan pek çok kişi hikayeyı görüntüleyenler bölümündeki kişi sıralamasının nasıl yapıldığını merak ediyor. İşte instagram'da hikayeleri izleyenlerin neye göre sıralandığının cevabı…
Instagram’ın hikaye özelliği sosyal medya kullanıcıları tarafından severek takip edilip kullanılıyor.

Peki Instagram'ın rabet gören hikaye sıralaması nasıl ve neye göre yapılıyor? Profil görüntüleme sayısına göre yapıldığı düşünülen Instagram hikaye sıralaması gerçekte bakın neye göre yapılıyormuş?
Instagram’da hikaye görüntüleme sıralaması neye göre yapılıyor sorusunun cevabını merak ediyor. Instagram hikaye sırasının profil görüntüleme sıklığına göre sıralandığı düşünülse deaslında gerçek çok daha farklı.
Pek çok kullanıcı, hikaye görüntüleme sıralamasının, profili en çok ziyaret eden kullanıcı başta olmak üzere listelendiğini düşünüyordu.

Instagram’ın 2016'da 'hikayeler' özelliğini getirmesiyle birçok kullanıcı, 'X kişi neden hikaye görüntülemede üst sırada yer alıyor?' sorusuyla modern zamanlar paranoyalarına bir yenisini daha ekledi.

Instagram kullanıcıları yeni bir hikaye paylaştığı zaman 24 saat süre ile hikaye profilde görünür hale geliyor ve hikayeyi izleyen kişilerin sıralı listesine erişilebiliyor.
Fakat Instagram'ın hikaye görüntüleme sıralamasını hangi algoritmaya göre düzenlediği bilinmiyor. Instagram bu konu hakkında resmi bir açıklama yapmış değil.
Fakat Instagram en azından, durumun böyle olmadığını söylüyor.
Instagram, hikaye görüntüleme sıralamasının detaylı açıklamasını hiçbir zaman yapmayacak gibi görünse de, Instagram için geliştirmeler yapan Julian Gutman, algoritmanın nasıl çalıştığına dair bazı bilgiler verdi.
'Cevap şu; listenin başında sıralanan kişiler profilinizi en çok stalklayan kişiler değil. Bu tamamen sizin etkinliğine ve size en yakın insanlara bağlı olarak çalışan bir algoritma.'
Bu açıklamaya göre, tek bir fotoğraf dahi beğenmediğiniz halde yalnızca profil görüntülemek kullanıcıları listenin başında sıralamaya yetiyor.
Algoritma ayrıca beğeni, yorum, direkt mesaj, uygulamadaki diğer etkileşimler ve alışkanlıklara göre sıralama yapıyor. Böylece uygulama size, en çok görüntülemek istediğiniz içeriği gösteriyor.
Facebook kullanma alışkanlığınız da Instagram hikaye görüntüleme sıralaması için önemli bir faktör.

 

instagram hikaye sosyal medya