İnegöl'de Kemalpaşa Mahallesine 21 Araçlık Yeni Otopark

TAKİP ET

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi Hoşgörü Sokak'ta kamulaştırılan alan üzerine inşa edilen 21 araç kapasiteli mahalle otoparkını hizmete açtı. Atıl durumdaki alanın düzenli otoparka dönüştürülmesiyle bölgede parklanma ve trafik yoğunluğunun azaltılması hedefleniyor.

İnegöl Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi’nde kamulaştırılan alanı 21 araçlık otoparka dönüştürerek vatandaşların kullanımına sundu. Belediye, artan araç sayısına karşı mahalle otoparklarıyla parklanma sorununa çözüm üretmeyi sürdürüyor.

İnegöl Belediyesi, kent genelinde parklanma sorununu azaltmaya yönelik çalışmalar kapsamında Kemalpaşa Mahallesi Hoşgörü Sokak’ta yeni bir mahalle otoparkını tamamladı. Daha önce düzensiz park edilen atıl alan, yapılan düzenlemelerle 21 araçlık modern bir otoparka dönüştürülerek hizmete alındı.

Atıl Alan Düzenli Otoparka Dönüştürüldü

Planda otopark olarak görülen alanın 2022 yılında kamulaştırılmasıyla bölgede belediyeye ait toplam 550 metrekarelik otopark alanı oluşturuldu. Fen İşleri Müdürlüğü tarafından planlanan projeyle hem araç park düzeni sağlandı hem de güvenlik kamera sistemi ile aydınlatma altyapısı kuruldu.

Başkan Taban Yerinde İnceledi

İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, beraberindeki heyetle otopark alanında incelemelerde bulunarak çalışmaya ilişkin bilgi verdi. Taban, artan araç sayısı nedeniyle mahallelerde zaman zaman park yeri kaynaklı anlaşmazlıklar yaşandığını belirterek bu tür projelerin önemli bir ihtiyaca cevap verdiğini ifade etti.

25 Noktada 2 Bini Aşkın Araçlık Otopark

Belediyenin otopark üretimine devam ettiğini vurgulayan Taban, geçen yıl Fen İşleri ve Park Bahçeler müdürlüklerinin 25 farklı noktada toplam 2 bin 17 araç kapasiteli otopark kazandırdığını söyledi. Yeni alanların bazen kamulaştırma yoluyla, bazen de mevcut belediye arazilerinin değerlendirilmesiyle oluşturulduğunu belirten Taban, Kemalpaşa Mahallesi’ndeki otoparkın da vatandaşların kullanımına sunulduğunu dile getirdi.

Taban, hizmete giren otoparkın mahalle sakinlerine hayırlı olmasını diledi.

inegöl belediyesi alper taban bursa son dakika inegöl son dakika