İnci Çayırlı vefat etti; İnci Çayırlı kimdir?

TAKİP ET

Türk Sanat Müziği sanatçısı, koro şefi İnci Çayırlı 86 yaşında geçirdiği ileri derecede Alzheimer sebebiyle yaşamını yitirmişti. İnci Çayırlı bugün son yolculuğuna uğurlanıyor.

Türk Sanat müziğinin altın sesi olarak adlandırılan ve 86 yaşında geçirdiği ileri derece Alzheimer sebebiyle hayata veda eden Türk Sanat Müziği sanatçısı, koro şefi inci Çayırlı, ölümü ile sanat camiyasını üzüntüye boğdu.

 

1935 yılında İstanbul'da doğan Çayırlı, 1954'de TRT İstanbul Radyosu'na girmişti.

Çayırlı, daha sonra İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuarı Türk Müziği İcra Heyeti'nde koro şefi olarak görev yaptı.

1998'de "Devlet Sanatçısı" unvanına layık görülen Çayırlı, "Çileli Bülbül", "Son Nefes", "Kadın Asla Unutmaz", "Ayrılık" gibi sinema filmlerinin de müziklerini yapmıştı.

İNCİ ÇAYIRLI KİMDİR?

İnci Çayırlı, 1935'te İstanbul'da doğdu. Çamlıca kız lisesinden mezun olan sanatçı 1953 yılında İstanbul Belediye Konservatuarı Folklor Tatbikat Topluluğu'nda  Sadi Yaver Ataman'ın asistanı olarak göreve başladı.

İstanbul Radyosu'nda da çalışan sanatçı, bir dönem Münir Nurettin Selçuk'un korosunda yer aldı.  İstanbul Üniversitesinde Devlet Konservatuarı'nda öğretim üyeliği yapan İnci Çayırlı, 1990 yılında Kültür Bakanlığı  Bursa Devlet Klasik Türk Müziği korosunun kurucu şeflerinden oldu. 1995'te bu görevinden ayrıldı. Kültür Bakanlığı 1998 yılında sanatçıya devlet sanatçısı unvanı verdi.

inci çayırlı inci çayırlı şarkıları inci çayırlı zeytin gözlüm inci çayırlı kaç yaşında inci çayırlı kıskanıyorum inci çayırlı vefat