Ian Kasırgası kuzeye ilerliyor

TAKİP ET

ABD'yi vuran Ian Kasırgası'nın etkisi azalsa da olumsuz etkileri sürüyor. Florida'da büyük yıkıma yol açan ve en az 45 kişinin öldüğü kasırga Güney Carolina'ya ulaştı. Kasırganın etkili olduğu bölgede 400 bin kişi elektriksiz kaldı. Çok sayıda evi su bastı. Kasırganın vurduğu ilk yer olan Küba'da ise günlerdir elektrik yok.

Amerika Birleşik Devletleri`nin Florida eyaletini vuran Ian kasırgası, ardında büyük yıkım bıraktı. Amerika Birleşik Devletleri`nin Florida eyaletini vuran Ian kasırgası, ardında büyük yıkım bıraktı. Kasırga şiddetli yağışı da beraberinde getirdi. Çok sayıda ev su altında kaldı, yollar kapandı. Bölgede 400 binden fazla ev ve iş yerine elektrik verilemedi.

Ulusal Kasırga Merkezi, kasırganın hızının, 140 kilometreye kadar çıktığını açıkladı. "Kasırga zayıflayana kadar kuzeydeki Virginia ve Batı Virginia eyaletlerine de önemli miktarda yağış bırakacak" denildi. Hasarın temizlenmesinin aylar alabileceği ifade ediliyor. Maddi zararın 10 milyar doları geçebileceği belirtiliyor.

Hasarın temizlenmesinin aylar alabileceği ifade ediliyor. Maddi zararın 10 milyar doları geçebileceği belirtiliyor. 

Kasırganın Florida öncesindeki durağı Küba`da da hala elektrik yok. Halk tepkili. Başkent Havana`da yönetim protesto edildi. Yetkililer, "protestolar, yaraların sarılmasına yardımcı olmuyor" dedi.

ian kasırgası ian somerhalder ian hurricane