Hindistan'da aşırı yağış heyelana neden oldu birçok ölü ve yaralılar var

TAKİP ET

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde şiddetli yağışların yol açtığı sel ve toprak kaymasında en az 27 kişi hayatını kaybetti.

Hindistan'ın güneyindeki Kerala eyaletinde şiddetli yağışlar sel felaketine ve heyelana yol açtı.

Hindistan'ın Kerala eyaletinde meydana gelen heyelanlarda en az 27 kişi hayatını kaybetti. Muson yağmurlarının vurduğu eyaletteki bazı ilçelerin Çarşamba gününden bu yana etkili olan şiddetli yağışlara maruz kaldığı ve bugün 3 kişinin daha hayatını kaybettiği bildirildi. Ölü sayısının 27'ye yükseldiği bölgede kurtarma çalışmaları sürüyor.

Şiddetli yağış uyarısı yapıldı 

Meteorolojiden yapılan açıklamada, bölgede 24 saat içerisinde yağışların artacağı ve şiddetli olacağı belirtildi. İdukki Barajı'nda su seviyesinin hızla yükseldiği ve iki barajın daha açıldığı aktarıldı.
Öte yandan dün uçuşların aksadığı Cochin Uluslararası Havalimanı'nda bugün normale dönüldüğü, endişelenecek hiçbir şeyin olmadığı belirtildi.


Arama kurtarma çalışmalarına Hindistan ordusu, hava kuvvetleri ve donanması katıldı. Kerala eyaleti Başbakanı Pinarayi Vijayan, tüm hükümet kurumlarının etkilenen bölgelerdeki insanları kurtarmak, toprak kayması ve sel riski olan bölgelerde yaşayanları tahliye etmek için görevlendirildiğini söyledi.

Eyalet yönetimi tarafından yapılan açıklamada ise, etkilenen bölgelerde barınaklar kurulduğu belirtilerek, Covid-19 salgını nedeniyle maske ve sosyal mesafe kuralına uyulması çağrısı yapıldı. Hindistan Meteoroloji Dairesi (IMD) bugün yaptığı açıklamada, önümüzdeki 24 saat boyunca yağışların hafif ve orta dereceli olarak süreceğini bildirdi.