Hesabı askıya alınan Trump: "Yeni bir sosyal medya platformu kuracağım"

TAKİP ET

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının engellenmesinin ardından yeni bir sosyal medya platformu kuracağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, sosyal medya hesaplarının engellenmesinin ardından yeni bir sosyal medya platformu kuracağını açıkladı. 

Başkan Trump'ın hesapları neden askıya alındı?
Twitter, Başkan Trump'ın hesabını askıya alma sebebi olarak cuma günü paylaştığı tweetlere dikkat çekti. Trump'ın engellenen 2 tweetinin birinde parlamentoyu basan göstericileri "vatan sever" olarak belirtirken diğerinde ise Joe Biden'ın 20 Ocak'ta düzenlenecek yemin törenine katılmayacağını açıklıyordu. 

Trump'ın yeni sosyal medya platformu
Trump'ım diğer bir hesabı @POTUS'tan paylaşılan ilk mesajda "Uzun zamandır söylediğim gibi, Twitter ifade özgürlüğüne darbe indirmek için çok çok ileriye gitti ve bu akşam Twitter'ın çalışanları radikal sol ve Demokratlarla anlaşarak platformlarındaki hesabımı beni, bana oy veren siz 75 milyon büyük vatansever ile aynı anda susturmak için askıya aldı" denilirken ikinci mesajda "Bunun olacağını daha önceden söylemiştim. Birçok başka site ile görüşmeler yaptık ve çok kısa zamanda büyük bir duyuruda bulunacağız. Bunun yanında yakın gelecekte kendimize ait bir polatformu hayata geçirmek için durum incelemesi yapıyoruz. Sessizliğe gömülmemize izin vermeyeceğiz. Twitter ifade özgürlüğünü savunmuyor. Radikal solun reklamını yapan Twitter özgürlükten bahsedebilecek en zararlı kişilerin bulunduğu bir platformdur" şeklinde açıklama yaptı.

trump yeni sosyal medya trump yeni sosyal medya platformu trump sosyal medya trump twitter