Hayri Türkyılmaz hem suçlu hem güçlü

TAKİP ET

Mudanya'da kurban atıklarının bulunduğu çöp konteynerlerini zamanında boşaltmayan, ruhsatını kendisinin verdiği kurban pazarını temizlemeyip, karasinek üremesinin yolunu açan Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bu yıl da sosyal medyadan 'sinekle mücadele Büyükşehir'in görevi' diye paylaşım yaparak, kendi ihmalinin üzerini örtmeye çalıştı.

Mudanya Belediyesi bayramda çöpleri zamanında toplamayıp, kurban pazarını da temizlemeyince Başta ilçe merkezi olmak üzere Güzelyalı, Eşkel, Eğerce, Trilye'yi karasinekler istila etti.  



Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz ise ihmal ettiği sorumluluklarını yerine getirmek yerine, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal medyadan hedef şaşırtmayı seçti. Türkyılmaz yaptığı paylaşımda, "sinekle mücadele Büyükşehir'in görevi" diyerek kendi suçunu başkalarına attı.



Mudanya'da çöpler toplanmamış kurban pazarı temizlenmemiş!


Öte yandan Mudanya Belediyesi'nce ruhsatı verilen Kurban Pazarı'nın bayram süresince temizlenmediği, yine bazı sorumsuz vatandaşların sakatatları gömmek yerine çöpe attığı, Mudanya Belediyesi'nin ise çöpleri zamanında toplamayıp, bakteri ve sinek üremesine yol açıp bulaşıcı hastalıkların yayılmasına davetiye çıkardıkları fotoğraflar ile belgelendi.

Bursa Büyükeşehir Belediyesi timleri sinekle mücadeleyi aralıksız yürütüyor.

Öte yandan Bursa Büyükşehir Belediyesi sinekle mücadele ekipleri Kurban Bayramı süresinde Bursa'nın her köşesinde sinekle mücadeleyi aralıksız sürdürdü. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada Mudanya özelinde 14 personel, 6 ilaçlama aracı, 4 PLV, 4 adet sivrisinek ULV'si, 1 adet karasinek ULV'si, 1 adet mist blower ve 10 adet sırt pompası olmak üzere toplamda 20 adet ilaçlama ekipmanı ile çalışmalarına kesintisiz devam ettiği vugulandı.  Açıklanada Mudanya bölgesinde 3.600 sivrisinek üreme noktası bulunduğu ve bu noktalarının tamamının Mart ayından itibaren 18 günlük periyotlar halinde 6 tur ilaçlama yapıldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca şu bilgiler verildi:


"Temizliği ilçe belediyesine ait olduğu halde temizlenmeyen konteynerler, diplerinde biriken tortu nedeniyle ciddi bir karasinek üreme kaynağı olduğundan ilaçlamaları her gün aksatılmadan yapılıyor. Karasinek üremesini engellemek amacıyla gübrelik alanların tamamı larvasit ilaçlarla 6 tur ilaçlandı. Düzensiz ve kontrolsüz dökülen Tirilye, Göynüklü, Bademli, Hasköy, Mürsel'deki tüm gübrelik alanlara 15 günde bir uçkun ve rezidüel (kalıcı) uygulamalar yapılıyor. 36 adet köye haftada bir gün karasinek ULV aracı, haftada bir gün akşam sivrisinek ULV aracı ile uygulama yapılıyor. Ayrıca ruhsatı ilçe belediyesi tarafından verilen temizliği yapılmayan kurban pazarı, günlük olarak kurban bayramı boyunca ve sonrasında kurban atıkları toplanıp temizlenene kadar ilaçlanıyor."

hayri türkyılmaz mudanya mudanya belediyesi bursa büyükşehir beldiyesi bursa sinek istilası