Hatay'da orman yangını:Alevler yerleşm bölgelerne sıçradı

TAKİP ET

Hatay'ın Belen ilçesinde, yerleşim yerine yakın bir bölgede başlayan orman yangınına havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Belen’e bağlı Soğukoluk yaylası Derebahçe Mahallesi’nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı. Yerleşim yerine yakın bölgede çıkan ve birkaç eve sıçrayan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.

Belen'e bağlı Soğukoluk yaylası Derebahçe Mahallesi'nde ormanlık alanda yangın çıktı. Yangının Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen orman ekipleri havadan ve karadan müdahaleye başladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'ın Belen ilçesindeki orman yangınına ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı. Yumaklı, "Hatay Belen'deki orman yangınına; 9 uçak, 21 helikopter, 59 arazöz, 375 personel sevk edildi. Ekiplerimizin havadan ve karadan etkin müdahalesi aralıksız sürüyor" dedi.

LÜTFÜ SAVAŞ: YANGIN 5 NOKTADA DEVAM EDİYOR

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CNN Türk canlı yayınında yaptığı açıklamada yangının 5 noktada devam ettiğini söyledi. büyük Savaş'ın açıklaması şöyle:

Havadan 6 helikopter çalışıyor. Bütün ekipler önemli noktalarda önlem almış duruma. 2 araba 3 ev maalesef yandı. Ormanda maalesef birçok canlıyı kaybettik. Hatay son günlerde çok sıcak. Her türlü risk orman yangınlarına neden olabiliyor. Bu sıcak günlerde çok dikkat etmemiz lazım. Orman çalışanlarımızın da riskli alanlarda riskli hareket eden insanlarımızı uyarması lazım. Şu anda soğutma çalışmaları helikopterler tarafından yapılıyor. Şu anda 5 noktada yangın devam ediyor. Ekiplerin hepsi teyakkuz halindeler. Mücadele havadan ve karadan sürüyor. Çam ağaçlarıyla dolu bir bölge. Maalesef sönmek üzere olduğunu düşündüğümüz yangın devam ediyor.

hatay yangın hatay yangın belen hatay yangın 16 temmuz hatay yangın 2023 hatay yangın son durum