Deprem bölgesinde görev alan birçok öğretmenlerimiz ve aileleri vefat etti

TAKİP ET

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Hacı Senihe-Hasan Bahadırlı İlkokulu'nda İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Özlem Al Meral'in, Antakya ilçesinde oturduğu Odabaşı Mahallesi Gürses Sokak'taki evi depremde yerle bir oldu.

 

Enkaz altında kalan Meral ile kızı Azra'nın cansız bedenine ulaşıldı. Cenazeler, Eskişehir'in Tepebaşı ilçesine getirildi.

Geriye beraber çekildikleri fotoğrafları kaldı

Ertuğrulgazi Mahallesi Hacı Mehmet Özel Camisi'ndeki namazın ardından anne ile kızının cenazeleri, Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Özlem Al Meral ile kızından geriye sosyal medyada paylaştıkları fotoğrafları kaldı.

Zeynep Öztürk Hatay'da depremde hayatını kaybetti

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hatay'da öğrencilerine kavuşmak için göreve giderken depremde hayatını kaybeden Zeynep Öztürk için ailesine baş sağlığı dileklerinde bulundu.

Facebook’taki ‘Eskişehir Demirli Köyü’ hesabı “Aynur-Rıdvan Öztürk’ün kızı Zeynep Öztürk vefat etmiş olup, cenazesi yarın öğlen Ertuğrulgazi Mahallesi Altınevler Camiinden Asri mezarlığına defnedilecektir. Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun” paylaşımı yaptı.
Eskişehir Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin sayfası da Zeynep Öztürk’ün vefatını “Okulumuz 2016 mezunu ve dönem birincisi. Özel Eğitim öğretmeni olarak Hatay’da görev yapan Zeynep ÖZTÜRK depremde enkaz altında kalarak vefat etmiştir. Allah rahmet eylesin, ailesinin ve tüm sevenlerinin başı sağ olsun” diyerek duyurdu.

Hatice Yurt Ökmen ile eşi Gökhan Ökmen vefat ettiler

Muğla'da Bodrum Anadolu Lisesi mezunu Hatice Yurt Ökmen ile eşi Gökhan Ökmen, Hatay Odabaşı Mahallesi Gürses Sokak Prestij Asi Apartmanı'nda yaşamını sürdürüyordu. Depremde oturdukları bina çöken iki genç öğretmen, enkaz altında kalarak yaşamını yitirdi.

Uğur Yılmaz ve iki çocuğu vefat etti eşi Melike Yılmaz kurtuldu

Merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve 10 ili etkileyen depremde, Hatay'ın Altınözü ilçesinde görev yapan sınıf öğretmeni Uğur Yılmaz ve kızı İnci (2) ile oğlu Mert (4) ve eşi Melike Yılmaz, yıkılan binanın altında kaldı. 4 kişilik aileyi kurtarmak için ekipler, çalışma başlattı.

Ekipler, sabah saatlerinde Uğur Yılmaz ile 2 çocuğunun cansız bedenine ulaştı; eşi ise enkazdan yaralı kurtarıldı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu illerden Hatay'da görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Melek Akkoç (28) çöken binada yaşamını yitirdi. Akkoç’un sömestr tatilini Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki ailesinin yanında geçirdiği, depremden bir gün önce de Hatay'a döndüğü belirtildi.

depremde vefat eden öğretmenler