Hanuka Saldırısı Sonrası İsrail'den Avustralya'ya Çağrı: "Yahudi Karşıtlığına Karşı Harekete Geçin
Avustralya'nın Sydney kentindeki Bondi Plajı'nda Hanuka Bayramı kutlamalarına düzenlenen kanlı saldırı sonrası İsrail Başkanı Isaac Herzog'dan sert bir açıklama geldi. Saldırıyı "alçak teröristlerin" eylemi olarak niteleyen Herzog, Avustralya hükümetini, toplumda yükselen "devasa Yahudi karşıtlığı dalgasına" karşı harekete geçmeye ve mücadele etmeye defalarca çağırdıklarını hatırlattı ve Sydney'deki Yahudi topluluğuna başsağlığı diledi.
İsrail’den Sydney Saldırısı Sonrası Anti-Semitizm Tepkisi
KUDÜS – Avustralya'nın Sydney kentinde Hanuka Bayramı kutlamalarının yapıldığı Bondi Plajı'na düzenlenen silahlı saldırı, İsrail’de büyük tepki topladı. Saldırının Yahudi topluluğunu hedef aldığının netleşmesinin ardından, İsrail Başkanı Isaac Herzog resmi sosyal medya hesabından bir açıklama yayımladı.
Herzog, saldırıyı "alçak teröristlerin saldırısı" olarak nitelendirerek, Hanuka’nın ilk mumunu yakmaya giden Sidney'deki Yahudi kardeşlerine başsağlığı dileklerini iletti.
"Defalarca Çağırdık" Vurgusu
İsrail Başkanı Herzog, açıklamasında Avustralya hükümetine yönelik dikkat çekici bir çağrıda bulundu:
"Avustralya hükümetini, Avustralya toplumunu kasıp kavuran devasa Yahudi karşıtlığı dalgasına karşı harekete geçmeye ve mücadele etmeye defalarca çağırdık."
Herzog, Yeni Güney Galler Yahudi Temsilciler Kurulu Başkanı David Ossip ile görüştüğünü de belirterek, tüm İsrail milleti adına kederli ailelere başsağlığı dileklerini ve yaralılar için dualarını ilettiğini sözlerine ekledi. Saldırıda 1’i saldırgan olmak üzere çok sayıda kişi hayatını kaybetmişti.