Hafta sonu sokağa çıkma yasağı var mı? 20-21 Şubat sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma kısıtlaması hangi illerde uygulanacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağının il bazında değerlendirmeler gerçekleştirilerek kararlaştırılacğaını açıkladı. 20- 21 Şubat yasak var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Sokağa çıkma kısıtlaması hangi illerde uygulanacak? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hafta sonu sokağa çıkma yasağının il bazında değerlendirmeler gerçekleştirilerek kararlaştırılacğaını açıkladı.  20- 21 Şubat yasak var mı? Hafta sonu sokağa çıkma yasağı olacak mı? Hafta içi hangi saatlerde sokağa çıkılabilecek? Kimler kısıtlamadan muaf olacak?  Cumhurbaşkanı Erdoğan, hafta sonu için verilecek sokağa çıkma kısıtlaması kararları noktasında vaka sayısının önemli olduğunu belirtti. Bilim Kurulu'nun görüşlerine göre uygulanacak olan sokağa çıkma yasağı, Mart ayından itibaren bir kez daha gündemde olacak. Peki, hafta sonu sokağa çıkma yasağı 20-21 Şubat tarihinde uygulanacak mı ve ne zaman kaldırılacak? İşte detaylar...

 

HAFTA SONU SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK? 

Hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasakları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarına göre 1 Mart'tan itibaren il bazlı gerçekleştirilen değerlendirmeler neticesinde vaka sayılarında düşüş seyri gösteren illerde kaldırılabilecek. Bu uygulama, kademeli olarak diğer sokağa çıkma yasakları için de gerçekleştirilecek. Vaka sayısı yüksek olan illerde ise sokağa çıkma yasağı uygulanmaya devam edilecek.

İşte, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Salgın tedbirleriyle sebebiyle işine ara vermek zorunda kalan restoran, kafe, kıraathane vb. esnaflarımızı rahatlatacak yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.

Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını da illerimizdeki vaka, aşılama ve diğer ilgili kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz.
Vatandaşlarımız bu konuda ne kadar dikkatli olur, ne kadar hassas davranır, kendi illerindeki görünümü ne kadar iyileştirirlerse normalleşme takvimi de o derece hızlı ilerleyecektir.
Tüm vatandaşlarımdan bir kez daha yürüttüğümüz mücadeleye destek vermesini istirham ediyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde sözlerini sürdürdü: 

"Restoran, kafe, kıraathane ve benzeri esnafımızı rahatlatacak adımların yol haritası önümüzdeki günlerde açıklanacaktır. Hafta sonu uygulamasından başlayarak sokağa çıkma sınırlamasını illerde vaka, aşılama ve diğer kriterlere göre aşamalı şekilde kaldırıyoruz. İllerimizi vaka, aşı oranları gibi kriterlere göre düşük, orta, yüksek, çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz. Biraz daha sabrederek, biraz daha fedakarlık yaparak bu musibeti tehdit olmaktan çıkartabilecek bir yerde duruyoruz."

 

 

sokağa çıkma yasağı hafta sonu bilim kurulu