Gürsu Belediyesi'ne ait hayvan barınağı önünde skandal görüntüler

TAKİP ET

Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği (BUHAYDER) tarafından Gürsu Belediyesi'ne ait barınağın önünde çekildiği iddia edilen görüntüler yürekleri dağladı.

Bursa Muhalif'ten Zehra Değirmenci'nin haberine göre; Bursa’da Gürsu Belediyesi’ne ait barınakta bulunan hayvanlar insanlık dışı koşullarda yaşıyor. Bursa Hayvanlarla Yaşam Derneği’nin (BUHAYDER) sosyal medya hesabından paylaştığı görüntülerde, bir yavru köpeğin açlıktan öldüğünü, diğer köpeklerin de ölen hayvanı parçaladığı görüntülerini paylaştı. 

Görüntüleri çeken BUHAYDER gönüllüsü Banu Baltacı, barınaktaki hayvanların yaşam koşullarına dair detaylı bilgiler de paylaştı. 

Barınaktaki skandalı besleme yapmaya gittikleri sırada fark ettiklerini söyleyen Baltacı, burada ölen kardeşini yiyen yavru hayvanlar olduğunu söyledi. Yavrular dahil hayvanlarda uyuz salgını olduğunu söyleyen Baltacı, Gürsu Belediyesi’ne ait olan barınağın işlevli olmadığını ve yalnızca telle çevrilen, içerisinde de birkaç tane kulübenin olduğu atıl bir alan olduğunu ifade etti. Belediyenin “barınak” olarak kullandığı bu alanda hayvanların ne yemek ne de su ihtiyacı karşılanıyor. Belediye zaten kısırlaştırma ve tedavi de yapmıyor. Barınakta bulunan hayvanların bakımını belediye yapması gerekirken, kelimenin tam anlamıyla atıldıkları o alanda hayvanseverlerin ve gönüllülerin verdikleri mama ve suya muhtaç halde yaşıyorlar. Barınakta besleme yaptıkları sıradaki gözlemini paylaşan Baltacı, su verdikleri bir hayvanın 10 dakika aralıksız su içtiğini, tahminlerine göre bu hayvanın yaklaşık iki gündür susuz kaldığını aktardı.

Gürsu’da hayvanlar kaderine terk edildi

Baltacı’nın ifadesine göre belediyenin barınak adını verdiği bu alanda hayvanlar yalnızca mama ve bakım problemi yaşamıyorlar. Birbirleriyle anlaşamayan köpekler de bir arada yaşamaya mecbur edilmiş durumda. Bu nedenle birçok hayvan birbirine zarar verecek şekilde kavga ediyor. Belediye bu alanda kısırlaştırma yapmadığı gibi, hayvanların çiftleşmesini engelleyecek önlemler de almıyor. Üstelik orada düzenli olarak hayvanların bakımıyla ilgilenen bir belediye görevlisi de bulunmuyor. 
 

Hayvanların içinde bulunduğu koşulların paylaşılması üzerine belediyeye ulaşan hayvanseverlere yetkililerin cevabı ise şu şekilde: “Bize birden böyle bir talimat geldi. Hazırlıksız yakalandık, ne yapacağımızı bilmediğimiz için onları barınağa topladık.”

Gürssu Belediyesi hayvan barınağı buhayder