Güncel benzin fiyatları listesi 28 Şubat: Akaryakıt indirimi sonrası mazot, motorin ve benzin fiyatları ne kadar oldu, düştü mü?

TAKİP ET

Rusya Ukrayna savaşının güncel benzin fiyatları üzerinde etkisi merak edilirken, enerji piyasalarından akaryakıt indirimi müjdesi geldi. Edinilen bilgiye göre pazartesi gece yarısından (Salı günü) geçerli olmak üzere motorine ve benzine indirim gelecek. Peki, benzinin litre fiyatları ne kadar oldu? Benzin fiyatları düştü mü, 1 litre benzin ne kadar? İşte akaryakıt indirimi sonrası güncel mazot, motorin ve benzin fiyatları;

Rusya-Ukrayna savaşı tüm dünyada piyasaları olumsuz yönde etkilerken, araç sahiplerinin yüzünü güldürecek müjde geldi. Enerji piyasasında mazot, motorin ve benzin fiyatlarında Pazartesi gece yarısı itibarıyla indirim yapılacağı bildirildi. Bu noktada, akaryakıt, motorin ve benzin fiyatları ne kadar, kaç TL oldu? Benzine indirim geldi mi, 1 litre benzin ne kadar soruları araştırılmaya başlandı. Öte yandan motorindeki indirimin tamamı pompaya yansıyacak olup, benzinde devletin ÖTV alacağı bulunduğundan bir kısmı da ÖTV'ye gidecek. Peki, Benzin ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? 28 Şubat 2022 Benzin ve motorine indirim mi geldi, ne zaman gelecek? İşte tüm detaylar...
 

MOTORİN VE BENZİNDE BÜYÜK İNDİRİM!

Rusya'nın tetiklediği dolar kuru ve Brent petrolün yükselişi akaryakıt fiyatlarına da zam olarak yansırken, bu kez indirim açıklaması geldi.
Sektör kaynaklarından edinilen bilgiye göre pazartesi gece yarısından (Salı günü) geçerli olmak üzere motorine 96 kuruş, benzine ise 81 kuruş indirim gelecek.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL BELİRLENİYOR

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.Bu hesaplama sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

güncel motorin fiyatları güncel benzin fiyatları benzin ne kadar 28 şubat benzin fiyatları 28 şubat motorin fiyatları