Göz hekimleri 4 gün boyunca canlı yayında 70 göz ameliyatı yapacak

TAKİP ET

Ulusal ve uluslararası alandan göz hekimleri, 'Canlı Cerrahi Sempozyumu' kapsamında, Bilkent Şehir Hastanesi'nde 4 gün boyunca canlı yayında 70 göz ameliyatı gerçekleştirecek.

Türkiye'deki göz doktorlarını temsil eden derneğin ulusal ve uluslararası katılımla 7'ncisini düzenlediği "Canlı Cerrahi Sempozyumu" başladı. Sempozyum kapsamında çok sayıda asistan hekimin izlemesi amacıyla canlı yayında gerçekleştirilen göz ameliyatlarına Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ev sahipliği yapıyor.

Kornea naklinden şaşılık tedavisine kadar farklı birçok branştaki ameliyatlar bugünden itibaren 4 gün boyunca devam edecek, hekimler toplam 70 hastanın göz ameliyatını canlı yayında anlatarak yapacak.

Yüksek çözünürlüklü 4 kamera ile konferans salonundaki dev ekrana yansıtılan ameliyatlar sırasında da alanının önde gelen hekimleri, hastanedeki ameliyathaneye kurulan reji odasından eş zamanlı bilgi paylaşımında bulunacak.

Sabahtan itibaren başlayan ameliyatlar sırasında açıklamalarda bulunan Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Ziya Kapran, sempozyumun canlı cerrahi eğitimleri açısından ulusal ve uluslararası alanda çok önem verilen bir etkinlik olduğunu anlattı.

Kapran, "Bu yıl gözün 6 farklı bilim dalında 4 gün çok yoğun ameliyatlar gerçekleştirilecek. Bu, dünyada tek diyebileceğimiz bir organizasyon ve canlı cerrahi hekimlerimizin eğitimleri açısından çok önemli." diye konuştu.