Google Maps İsrail'de canlı trafik verilerini geçici olarak devre dışı bıraktı

TAKİP ET

Google tarafından yapılan açıklamada, Google Maps'in İsrail-Filistin çatışması sebebiyle bölgede canlı trafik verilerini devre dışı bıraktığı belirtildi.

Google yaptığı açıklamada, Gazze'ye olası bir kara harekatına hazırlanan İsrail'de Google'ın harita hizmeti uygulamaları Google Maps ve Waze'deki canlı trafik durumunu geçici olarak devre dışı bıraktığını doğruladı.

Google'dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Daha önceki çatışma durumlarında yaptığımız gibi ve bölgede gelişen duruma yanıt olarak, yerel toplulukların güvenliğini göz önünde bulundurarak canlı trafik koşullarını ve yoğunluk bilgilerini görme yeteneğini geçici olarak devre dışı bıraktık.

Google, bu değerlendirmeyi yapmak için bölgesel ve yerel yetkililer de dahil olmak üzere çeşitli kaynaklara danışıldığını belirtti Ancak Google, araçların İsrail'de mi, Gazze'de mi yoksa her ikisinde de mi devre dışı bırakılacağını açıklamadı. Ayrıca bu eylemin İsrail Savunma Kuvvetleri'nin talebi üzerine olup olmadığı da belirtilmedi.

Google, tarafından yapılan açıklamada, kullanıcıların mevcut trafik koşullarını dikkate alan rota ve tahmini varış süresi bilgilerini almaya devam edecekleri ifade edildi.

Google geçen yıl Ukrayna'da da benzer bir hamle yapmış ve gerçek zamanlı araç verilerini geçici olarak devre dışı bırakmıştı.

google maps 3d google maps israil