Google iki kıtayı birleştirmek için okyanus altına internet kablosu döşüyor; Kabloya adını verdiği Hopper kimdir?

TAKİP ET

Google, ABD, İngiltere ve İspanya'yı birbirine bağlamak için Atlas Okyanusu'nun altından binlerce kilometre uzunluğunda fiber optik internet kablosu döşedi.


Teknoloji devi Google, yeni okyanus altı internet kablosu ile iki kıtayı birleştirmeye hazırlanıyor.
6 bin 250 kilometre uzunluğundaki yeni jenerasyon fiber optik kablo, saniyede 350 terabit veri aktarma kapasitesine sahip.
Gelecek yıl hizmete girecek kabloya yazılım dünyasının öncü isimlerinden Grace Hopper'ın ismi verildi.

NTV’nin Business Insider'dan aktardığı bilgiye göre yeni kablo ile uluslararası internet veri trafiğinin daha da hızlandırılması hedefleniyor.

Şirket, bu amaçla önümüzdeki Atlas Okyanusu altından Amerika ve Afrika kıtalarını bağlayacak yeni fiber optik kabloları da döşeyecek.

Hopper kimdir?

Grace Brewster Murray Hopper (evlilik öncesi soyadı Murray , 9 Aralık 1906 - 1 Ocak 1992). Amerikalı bir bilgisayar bilimcisi ve Birleşik Devletler Donanması arka amiraliydi.
Harvard Mark I bilgisayarının ilk programcılarından biri, ilk bağlayıcılardan birini icat eden bilgisayar programcılığının öncüsüydü.
1970'lerde FORTRAN ve COBOL gibi ilk programlama dillerinin standartlarını geliştirmede öncülük etti. Donanmadayken bu standartları test etti. 1980'lerde bu testler Ulusal Standartlar Enstitüsü tarafından kabul edildi.
Programlama dillerinin makine dilindense İngilizce'ye daha yakın olması gerektiği fikrini savundu.

Hopper, yazılımlardaki hatalar için ‘bug’ ifadesini ilk kullanan kişi olarak da tarihe geçmişti.