Gökdere Rotary'den fidan dikim etkinliği

TAKİP ET

Gökdere Rotary Kulübü, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında Nilüfer'de bulunan ONKODAY Park'a 90 adet fidan dikti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçen yıl ‘Geleceğe Nefes’ sloganıyla ülke genelinde başlatılan ağaçlandırma etkinliği bu yıl da Türkiye’nin tüm il ve ilçelerinde kamu ve özel sektör kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımı ile gerçekleştirildi.
Fidan dikimi yaparak yeşil çevre oluşturulmasına katkı sağlayan sivil toplum örgütlerinden biri de Gökdere Rotary Kulübü oldu. 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü nedeniyle Nilüfer’deki ONKODAY Park’ta bir araya gelen Dönem Başkanı Yusuf Levent Uğurlu ve Rotary üyeleri, parka 40 adet Goldrider cinsi çam fidanı ve 50 adet top mazı fidanı dikti.
Fidan dikim etkinliğiyle ilgili bilgi veren Gökdere Rotary Kulüp Dönem Başkanı Yusuf Levent Uğurlu, Rotaryenler olarak toplumsal gelişime katkı noktasında her zaman duyarlılıklarını gösterdiklerini söyledi. 20 yıllık geçmişi bulunan Bursa Gökdere Rotary Kulübü’nün eğitimden sağlığa, kültür sanattan sosyal dayanışmaya kadar çeşitli alanlarda etkinlikler yaptığını belirten Uğurlu, “Ülkemizin yeşil alanlarının artırılması, doğanın korunarak gelecek kuşaklara bırakılması en büyük arzumuz. Fidan dikerek öncelikle Bursa için,  ülkemiz için doğaya katkıda bulunmak istedik. İnanıyoruz ki çevre bilinci oluşturulması yeşil bir çevre için önemli bir adım oluşturacak. Fidan dikerek gençlere, çocuklara örnek olmak gerekiyor. Toprakla buluşan her fidan insanımıza nefes aldıracak” dedi.
Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkan Yardımcısı Yahya Erçetin’de Rotary’nin 115 yıl önce kurulduğunu ve dünyanın en büyük sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Erçetin, 200 den fazla ülkede, 541 bölge, 35 binden fazla kulüp ve yaklaşık 1 milyon 300 bin Rotaryen olduğunu Rotary 2440. Bölge Federasyonu’nun merkezinin İzmir olduğunu, Bursa dâhil toplam 8 ilde, 65 kulüpte, bin 500 dolayında üyeye sahip olduklarını söyledi.
Rotary’nin insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan kendinden önce hizmet anlayışı ile dünyanın tüm ülkelerinde çalışan gönüllülerden oluştuğuna dikkat çeken Yahya Erçetin, Rotary’nin 6 temel ilkesi doğrultusunda çocuklar, gençler, kadınlar ve toplumun farklı kesimlerine dönük çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Bunlar; barış ve anlaşmazlıkların önlenmesi ve çözümü, hastalıkları önleme ve tedavi, su ve sanitasyon, anne ve çocuk sağlığı, temel eğitim ve okuryazarlık, ekonomik ve toplumsal kalkınmadır. Gökdere Rotary Kulübümüz yaptıkları ağaçlandırma çalışması ile daha yaşanabilir bir çevre için örnek bir adın attılar. Kendilerini kutluyorum” dedi.
 

 

gökdere rotary rotary 2440 onkoday