Gizemli sanatçının yeni eseri ortaya çıktı

TAKİP ET

Dünyaca ünlü gizemli sokak sanatçısı Banksy, ona ait olduğu düşünülen yeni bir eserle gündeme geldi.  Oscar Wilde tarafından yazılan "Oysa herkes öldürür sevdiğini" dizesinin kağıda döküldüğü yer olarak bilinen Reading Hapishanesi'nin duvarında sabaha karşı bir resim fark edildi.

Dünyaca ünlü gizemli sokak sanatçısı Banksy, ona ait olduğu düşünülen yeni bir eserle gündeme geldi.  Oscar Wilde tarafından yazılan "Oysa herkes öldürür sevdiğini" dizesinin kağıda döküldüğü yer olarak bilinen Reading Hapishanesi’nin duvarında sabaha karşı bir resim fark edildi. Resim henüz Banksy tarafından resmen sahiplenilmese de resim eksperleri tarafından Banksy çalışması olarak lanse ediliyor. 'Hapishaneden kaçış' olarak tanımlanan resme yoğun ilgi var.

 

Dünyaca ünlü sokak sanatçısı Banksy, kendisine ait olduğu öne süürlen yeni eseriyle gündeme geldi. İngiltere’de bulunan Reading Hapishanesi’nin duvarında dün sabah ortaya çıkan ‘hapishaneden kaçış’ konulu resim dikkatleri çekiyor.

Resmi görmek isteyen bir çok kişi, eski hapishanenin önüne gidip, fotoğraf çekiyor.
Banksy'nin yeni resimlerini Instagram sayfasında paylaşarak doğruldığı biliniyor. Şimdi ise "Hapishaneden Kaçış" resmini doğrulayıp doğrulamayağı merak ediliyor. 

BANKSY KİMDİR?
Yaklaşık 10 yıldır başta İngiltere olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı etkileyici duvar resimleriyle tanınan sanatçı olan Banksy'nin gerçek kimliği bilinmemekte, Banksy eserlerinde kullandığı imzasıdır.

Gerilla artist olarak bilinen sanatçı çalışmalarında, savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajlar veriyor. Banksy istediğinin iyi resimler yapmak olduğunu ve kimliğini açıklamayacağını açıklamıştı. Banksy Birleşik Krallık'taki eserleriyle beraber Filistin'de yaptığı siyasi eserlerle de tanınıyor. Banksy aynı zamanda Amerika Birleşik Devletleri'nin ünlü televizyon dizisi The Simpsons adlı çizgi dizide içinde kapitalizm eleştirisi içeren bir giriş hazırlamıştı.

banksy i̇ngiltere sanat resim hapishaneden kaçış