☰
✕

Gece yarısı dehşet! Edremit'te kanlı gasp zinciri: 2 ölü, 7 yaralı

TAKİP ET

Cezaevi firarisi Mustafa Emlik (36), Balıkesir'in Edremit ilçesinde Uzman Çavuş Kemal Ekri'yi ve avukat Göktuğ Çalık'ı silahla öldürdü, 5 kişiyi de yaraladı. Şüpheli, polisle girdiği çatışmada etkisiz hale getirildi.

Gasp ihbarıyla başlayan dehşet

Olay, dün gece saat 23.00 sıralarında Altınkum Mahallesi Ertürk Caddesi’nde meydana geldi. 112 Acil Çağrı Merkezi’ne yapılan ihbarda, bir aracın önü kesilerek gasp edildiği ve silah sesleri duyulduğu bildirildi.

Olay yerine sevk edilen ekipler, 19’uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı’nda görev yapan Uzman Çavuş Kemal Ekri’nin tabancayla vurularak öldürüldüğünü ve 46 AHZ 090 plakalı otomobilinin gasp edildiğini belirledi.

Kaçarken önüne geleni vurdu

Otomobili gasp ettikten sonra kaçan Mustafa Emlik, kaçışı sırasında çevreye rastgele ateş açtı. Önce Volkan Özalp’i boynundan yaralayan saldırgan, Akçay Kavşağı’nda kırmızı ışıkta duran bir araca ateş etti. Ardından Güre Mahallesi’nde Doğan Can ve Ramazan Özbek’i vurdu.

Emlik, daha sonra Akçay Mahallesi’nde evinin önünde oturan avukat Göktuğ Çalık’ı tabancayla öldürüp Melih Nergis’i yaraladı. Kaçışını sürdüren saldırgan, Ulu Önder Atatürk Caddesi’nde adres sorma bahanesiyle yaklaştığı Rukiye Karakaya’yı da vurarak yaraladı.

Polisle çatıştı, vurularak öldürüldü

Edremit ilçe merkezine kadar süren sıcak takipte, şüpheli Emlik polisle çatışmaya girdi. Çatışmada polis memurları İbrahim Gül (sağ bacak) ve Ümit Işık (karın) yaralandı.

Saldırgan Emlik, çıkan çatışmada vurularak etkisiz hale getirildi. Yaralanan 2’si polis toplam 7 kişi çevre hastanelerine kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Cezaevi firarisi çıktı

Yapılan incelemede saldırgan Mustafa Emlik’in, daha önce işlediği cinayet nedeniyle kapalı cezaevinde hükümlü olduğu, bir süre önce açık cezaevine nakledildiği ve buradan firar ettiği ortaya çıktı.

Vali Ustaoğlu: “2 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi”

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, olay yerinde yaptığı açıklamada, “Yaşanan bu üzücü olay nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Edremit Cumhuriyet Başsavcılığımız soruşturmayı başlatmış, iki Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir” dedi.

Şehit uzman çavuşun 7 yıl Suriye görevi

Hayatını kaybeden Uzman Çavuş Kemal Ekri’nin (29) Suriye’de 7 yıl boyunca terör örgütlerine karşı görev yaptığı, sınır ötesi operasyonlara katıldığı öğrenildi. Bir süre önce birliğiyle Edremit’e dönen Ekri’nin, 4 Ekim’de kardeşinin Ankara’daki düğününe katıldığı, ardından görevine geri döndüğü belirtildi.

Şehidin cenazesinin Ankara Etimesgut Elvanköy Şehitliği’nde toprağa verileceği açıklandı.

“Sebepsizce markete girip ateş etti”

Emlik’in Güre Mahallesi’nde işlettiği markette Ramazan Özbek’i sebepsizce vurduğu, o sırada alışveriş için gelen küçük bir çocuğu da hedef aldığı ancak çocuğun kaçıp kurtulduğu belirtildi.

Ayrıca saldırganın, hiçbir şey almadan marketten çıktığı ifade edildi.

Güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı

Emlik’in son saldırısını gerçekleştirdiği Ulu Önder Atatürk Caddesi’nde, yolda yürüyen iki kadına adres sorma bahanesiyle yaklaşıp tabancayla ateş ettiği anlar, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Soruşturma çok yönlü olarak sürüyor.